Јекнић / Фото: Приватна архива
22/07/2021 u 14:09 h
Marija PalibrkMarija Palibrk
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Појавиле се сумње: Родитељи дјевојчице која је страдала у ријеци Цијевна траже истрагу

Поводом случаја Данице Јекнић породица ангажовала адвоката Љешковића

Родитељи сада покојне Данице Јекнић, која је 22. јуна страдала у ријеци Цијевна, дошли су до сазнања која су у њима пробудила сумњу у званичну верзију овог случаја да се њихова кћерка утопила несрећним случајем.

Због тога од надлежних захтијевају истрагу како би се утврдили сви детаљи трагедије, односно како би дошли до истине о смрти кћерке.

Да би дошли до истине, ангажовали су адвокатску канцеларију Фила из Београда и подгоричког адвоката Срђана Љешковића, који ће у њихово име наступати пред истражним органима.

Даница је страдала са 17 и по година, а одмах након трагедије закључено је да је у питању несрећан случај – утопљење. Наводно, дјевојчица је скочила у воду и тада је наступила смрт.

Неутјешни родитељи данима касније долазили су до података због којих сумњају да се трагедија ипак није догодила на начин на који је наведено.

image
Фото: Приватна архива

Прва сумња код родитеља јавила се када су видјели да Даница, када су рониоци њено тијело извукли из ријеке, на себи имала свој већ туђи купаћи.

Тужилаштву упутили захтјев

Родитељи страдале дјевојке упутили су допис Вишем државном тужилаштву у Подгорици и обавијестили их да су ангажовали адвокате који ће изаступати по прекиду штрајка.

У том документу они су од тужиоца тражили да им се достави записник са лица мјеста са фотодокументацијом мјеста и тијела дјевојке, као и записник са пронађеним стварима.

Тражили су и службене забиљешке са свих саслушања, обдукциони налаз са токсиколошким извјештајем, извјештаје са полиграфског тестирања, листинге телефонских бројева са лицима са којима је комуницирано три дана прије и три дана послије Даничине трагедије, као и тог дана, те извјештај полиције ко је и када пријавио трагични догађај.

Такође, сумњиво им је било и то што неке од особа које су спорног дана биле са њом на купању нијесу сачекале полицију, а спорне су им и њихове изјаве инспекторима. Осим тога, родитељи страдале дјевојчице дошли су до сазнања да неколико особа које су биле са Даницом на купању тог дана и које су свједоци трагедије у полицији нијесу прошле полиграфско тестирање. Све ово изазвало је још веће сумње код родитеља несрећне дјевојке.

Осим тога, на мјесту несреће није пронађен ни мобилни телефон страдале. Како је било превише суњумњивих околности, Даничина мајка, будући да су се нестали телефон и број водили на њу, узела је дуплу картицу и извукла листинг позива.

Тада су дошли до податка који их је највише забринуо. Наиме, тврде да је Даничин телефон коришћен скоро 45 минута након што је званично констатована смрт. Како наводе, забиљежено је да је Даница спорног дана у 13:37:25 и у 13:37:35 часова преко неке друштвене мреже упутила поруке према броју чијег власника њени родитељи не знају. Смрт дјевојке званично је констатована око 16 часова.

Скоро 45 минута касније, тачније у 16:44:44 упућена је такође порука ка истом броју на које су и претходне двије послате, тврде њени родитељи. Будући да њен телефон није пронађен, родитељи се питају ко га је и зашто користио.

Адвокат Љешковић потврдио је за "Дан" да га је ангажовао отац страдале дјевојке.

– Породица има сазнања која је подијелила овлашћеним полицијским службеницима, који би требало да их провјере и дају одговор на питање да ли је смрт њихове кћерке наступила несрећним случајем или је пак нешто друго у питању. Из ових разлога породица је и анагжовала пуномоћнике. О даљим потезима у договору са колегама из Београда и породицом настрадале дјевојчице одлучиваћемо када се огласи Више државно тужилаштво – казао је Љешковић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 02:57