/ FOTO: UPRAVA POLICIJE TWITTER
30/11/2023 u 10:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Policija juče uhapsila pet osoba, registrovano šest krivičnih djela

Kada je javni red i mir u pitanju izvršena su četiri prekršaja (fizički napad, drsko ponašanje, ometanje i omalovažavanje policijskog službenika), dok je u odnosu na Zakon o zaštiti od nasilja u porodici izvršeno deset prekršaja, povodom čega je šest lica lišeno slobode

Prethodnog dana na području Crne Gore registrovano je šest krivičnih djela, a pet osoba je lišeno slobode. Po rješenju Osnovnog državnog tužilaštva zadržana su dva lica, podnijeto je 12 krivičnih prijava i dva posebna izvještaja.

- Službenici SKP za borbu protiv droge, u saradnji sa službenicima SP za JRM OB Podgorica, lišili su slobode jedno lice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 300 KZ CG. Takođe, u Podgorici su lišena slobode dva lica, zbog osnovane sumnje da su počinili KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl. 403 KZ CG. Službenici SKP za suzbijanje krvnih delikata i nasilja u porodici lišili su slobode B.P. (75), zbog osnovane sumnje da je počinio KD nedozvoljene polne radnje iz čl. 208 KZ CG.  Sumnja se da je ovo lice u dva navrata tokom ove godine, u svojoj kući preduzeo radnje ovog krivičnog djela prema dva maloljetna lica- saopšteno je iz MUP-a.

Osim toga, službenici SKP za suzbijanje krvnih delikata i nasilja u porodici, lišili su slobode jedno lice zbog osnovane sumnje da je počinio KD ugrožavanje sigurnosti iz čl. 168 KZ CG.

Kada je javni red i mir u pitanju izvršena su četiri prekršaja (fizički napad, drsko ponašanje, ometanje i omalovažavanje policijskog službenika), dok je u odnosu na Zakon o zaštiti od nasilja u porodici izvršeno deset prekršaja, povodom čega je šest lica lišeno slobode.

- Na putevima u Crnoj Gori, prethodnog dana dogodilo se 18 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dva lica zadobila teške i šest lake tjelesne povrede. Policijski službenici Stanice granične policije II Tivat izveli su lokalnu akciju  “Pojačana kontrola kretanja, rada i zakonitosti boravka stranih državljana” na područiju opštine Kotor- rečeno je iz MUP-a.

Tom prilikom utvrđeno je 26 nepravilnosti kod 21 stranog državljanina. Izdat je ukupno 21 prekršajni nalog za plaćanje novčane kazne zbog počinjenog prekršaja u odnosu na Zakon o strancima i za pet njih donijeto i uručeno rješenje o povratku.

.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 02:57