/ ILUSTRACIJA - ALKOTEST- FOTO: UPRAVA POLICIJE
20/10/2023 u 09:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zbog vožnje u pijanom stanju sankcionisano 196 vozača

Saobraćajana policija je na primorju napisala 249 prekršajnih prijava i izdali 1.915 naloga za plaćanje novčanih kazni

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ su prethodnih dana sprovodili pojačane planske aktivnosti, kako preventivnog tako i represivnog karaktera, na području primorja.

- Naime, od 5. do 18. oktobra 2023. godine pripdanici policije su alkotestirali 5.186 vozača, kojom prilikom su pod uticajem alkohola zatekli 196 vozača, od čega je njih 56 lišeno slobode, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji većoj od 1 gr/kg u organizmu. Saobraćajana policija je na primorju napisala 249 prekršajnih prijava i izdali 1.915 naloga za plaćanje novčanih kazni. Napominjemo, policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug" nastaviće da sprovode aktivnosti, sa ciljem preventivnog djelovanja na uzročnike saobraćajnih nezgoda, a naročito onih sa najtežim posledicama. Ovom prilikom, apelujemo na građane da poštuju propise Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, kako ne bi ugrozili svoj život, kao ni život drugih učesnika u saobraćaju- navodi se u saopštenju.

Takođe, u 470 slučajeva policijski službenici su vršili kontrolu operativno interesantnih lica, od čega je sankcionisano njih 89. U 10 slučajeva zaplijene opojnih droga, policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug" oduzeli su oko 50 grama različitih opojnih droga i oduzeli su 10 komada vatrenog oružja.

- U narednom periodu, od strane službenika ovog Regionalnog centra bezbjednosti sprovodiće se aktivnosti pojačane kontrole lica i vozila, ugostiteljskih objekata, kao i suzbijanja ulične prodaje narkotika- navode iz policije.

Osim tiga, kako u dnevnim, tako i u noćnim časovima, na teritoriji Bara, Budve, Ulcinja, Kotora, Herceg Novog i Tivata vršiće se pojačana kontrola članova organizovanih kriminalnih grupa i operativno interesantnih lica.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 18:40