/ - - FOTO: PORTAL RTCG
03/07/2024 u 15:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Policija prikupila informacije povodom navoda o psu koji je kanapom bio vezan za teg

Službenici Uprave policije Crne Gore dostavili su Osnovnom državnom tužilaštvu Kotor prikupljene informacije vezano za slučaj psa koji je uginuo i objavu povodom toga sa društvenih mreža koju su prenjeli mediji, a u kojima s enavodi da je kanapom bio vezan za teg.

- Službenici Uprave policije, Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, preduzeli su aktivnosti iz svoje nadležnosti u odnosu na objavu na društvenim mrežama od 26. maja 2024. godine, koju su prenijeli pojedini mediji, u kojoj se navodi da je u moru pronađena uginula životinja – pas, za kojeg je kanapom bio vezan teg - navodi se u saopštenju Uprave policije.

Incident u Tivtu: Psa vezali za teg od 20 kilograma i bacili u more?

Po nalogu postupajućeg tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, u veterinarskoj ambulanti izvršena je obdukcija psa, kada je utvrđeno da je uginula životnja posjedovala čip preko čijeg je broja utvrđeno da je isti postavljen u inostranstvu.

- U saradnji sa NCB Interpol-om Podgorica identifikovan je vlasnik koji se izjasnio da je psa prije 10 godina, pred odlazak iz Crne Gore, poklonio licu M.Lj. iz Tivta.Preduzimajući dalje aktivnosti iz svoje nadležnosti policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat došli su do saznanja da je M.Lj. psa ostavila na čuvanje R.G. koja je nadalje izjavila da je pas prirodno uginuo, a nakon toga je bačen u more od strane treće osobe, P.Lj., koja je prethodno, uginulom psu zavezala kanap oko vrata, te za kanap teg, odnosno kamen - dodaju iz UP.

Shodno nalogu postupajućeg tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru istom su dostavljeni spisi predmeta na ocjenu i mišljenje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jul 2024 18:42