/ - FOTO: REGIONALNI RONILAČKI CENTAR - RCUD: POTRAGA ZA DJEČAKOM
20/01/2023 u 15:06 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

OPSEŽNA AKCIJA: Detaljno pretražen hercegnovski zaliv, očekuje se nevrijeme

Pregledali smo i morsku zonu dalje od obale do 25 metara dubine, ujutro nastavljamo pretragu, kazao je za portal Dan ronilac Danilo Mijajlović

Potraga za dječakom kojeg je prije četiri noći talas povukao u more, završena je danas. Danas je izvršena pretraga pećina i stijena, kao i sondiranje morskog dna, a takođe bio je angažovan je i helikopter.

- Zbog pogoršanja vremnskih uslova morali smo da zaustavimo potragu. Ronioci su pretražili kompletan dio Škvera i mjesta gdje je bila nesreća i do ponte blizu Meljina. Helikopter je letio dva sata. Naši skuteri su pretraživali upotrebom triD sonora sa dva plovila Direktorata za ribarstvo, odnosno HZM. Uključena su bila i privatna preduzeća. Baš opsežna akcija. Direktorat za zaštitu danas je koristio dron i koristili smo dron mornarice. Od gore Arze do Prevlake, pa do Kumbora, Meljina, Sutorine i rta Kobila  sve je pretraženo. Sjutra angažovanje zavisi od vremenskih uslova, očekuje se nešto slično vrijeme kao i one noći kada je dječak nestao.Procjene su umjerene. Nastavićemo i sjutra dok god bude trebalo, kazao je za portal Dan  Žarko Lukšić pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti.

NADLEŽNI NE ODUSTAJU: Helikopter FRONTEX-a u noćnim satima pretražuje more u nadi da će pronaći dječaka

- Danas su pretragu radila tri naša ronilačka tima uz asistenciju ronilaca Službe zaštite i spašavanje Kotor. Maksimalno smo iskoristili današnje dobre uslove ronjenja i pretražili priobalni dio koji obiluje stijenama pećinama i rupama. Pregledali smo i morsku zonu dalje od obale do 25 metara dubine. Upravo počinje nevrijeme i mi naše aktivnosti završavamo za danas. Ujutro nastavljamo pretragu- kazao je za portal Dan ronilac Danilo Mijajlović iz Regionalnog ronilačkog centra Bijela.

image
- FOTO: RCUD, SA DANAšNJE PORTAGE
 

Kako nam je saopšteno sinoć, helikopter kojije bio angažovan je helikopter FRONTEX-a, evropske agencije za zaštitu granica, koji je angažovan preko NCC Podgorica.

image
- FOTO: DAN PORTAL
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:57