/ - FOTO. UPRAVA POLICIJE, TVITER POLICIJA, ILUSTRACIJA
03/07/2024 u 15:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Prijave zbog nedozvoljene gradnje i navođenja na ovjeravanje neistinitog sadržaja

Barska policija procesuirala je dva lica, državljana Srbije, osumnjičenih za nedozvoljenu gradnju i navođenja na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

- Službenici Regionalnog centra bezbjednosti,,Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Bar, su u cilju suzbijanja krivičnih djela iz oblasti ekonomskog kriminala, podnijeli krivičnu prijavu protiv dva lica, državljana Republike Srbije. Naime, službenici Jedinice za suzbijanje ekonomskog kriminala su Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu protiv B.T.(60), zbog sumnje da je izvršila krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje - navode iz UP.

Iz UP dodaju da je ona, kako se sumnja, u mjestu Skala, u Baru, u martu ove godine, na jednoj katastarskoj parceli započela građenje objekta bez prijave građenja i potrebne dokumentacije.

-Što je i utvrđeno kontrolom od strane Urbanističko-građevinske inspekcije koja je o navedenom sačinila zapisnik o inspekcijskom pregledu i donijela Rješenje o obustavi radova. Osumnjičena je izbjegla plaćanje poreza i drugih dažbina čime je nanijela štetu budžetu Crne Gore u iznosu od oko 60.000 eura - ističu u saopštenju Uprave policije.

Takođe, službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar su Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu protiv lica D.B. (35) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

- Pomenuto lice, prilikom izvršene kontrole prisustva alkohola u organizmu, nije imalo kod sebe identifikacioni dokument, te je policijskim službenicima dao netačne lične podatke i iste doveo u zabludu prilikom sačinjavanja zapisnika i prekršajne prijave zbog prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima - zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jul 2024 15:18