Један од процесуираних службеника, Александар Бошковић (Фото: Твитер, УП)
14/10/2021 u 07:51 h
Žana Bojanić, Željka BojanićŽana Bojanić, Željka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Истрага о уласку Беливука у ЦГ: Ухапшени полициjски руководиоци Александар Бошковић и Саша Ђуровић

Према незваничним информацијама од извора блиског истрази, поводом уласка Беливука и Миљковића на територију Црне Горе, поднијета је и пријава против једне службенице граничне полиције

Полициjски руководиоци Александар Бошковић и Саша Ђуровић ухапшени су  по налогу основног државног тужиоца Вукаса Радоњића због сумње да су злоупотриjебили службени положаj укидањем забране уласка у Црну Гору припадницима криминалне групе, Београђанима Вељку Беливуку и Марку Миљковићу краjем прошле године, потврђено је незванично за портал Дана из више извора Управа полиције.

Ове радње предузете су ради провјере да ли су ови службеници радили по налогу надређених.

Према незваничним информацијама од извора блиског истрази, поводом уласка Беливука и Миљковића на територију Црне Горе, поднијета је и пријава против једне службенице граничне полиције.

Беливуку и Миљковићу била је изречена мјера забрана уласка у Црну Гору, јер су били означени као опасност од могућег нарушавања безбједности.

Подсјећамо, Специјално државно тужилаштво Црне Горе покренуло је поступак против више особа због вишеструког убиства. Оптужницом су обухваћени Вељко Беливук и Марко Миљковић а они се доводе у везу са кавачким кланом.

(ВИДЕО / ФОТО) СДТ приказао фотографије убиства из Спужа које је Беливук слао кавчанима

Они су осумњичени да су на територији Црне Горе ликвидирали припадника шкаљарског клана Дамира Хоџића и његовог зета Адиса Спахића.

Беливукова група и у Србији је оптужена за више тешких убистава која су извршена на монструозан начин.

Подсјећамо, Беливук и Миљковић су боравили почетком ове године на територији Црне Горе а полицији су тада наверли да су дошли поводом рођења дјетета једног од вођа кавачког клана Радоја Звицера.

Убрзо након тога из СДТ-а је саопштено да је спријечена њихова ликвидација, којха је планирана да се изврши на аеродрому Тиват, када су требали да отпутују за Београд. Они су ухапшени по повратку у Србију због више кривичних дјела и сумње да су извршиоци већег броја сурових ликвидација које су означене једним дјелом као сукоб кланова и освета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 21:44