/ - Радосављевић, фото: портал РТЦГ
15/10/2021 u 08:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радосављевић: Одгођено ново суђење за "државни удар"

Поjаснио да се пет година касниjе ниjе промиjенио његов став према случаjу "државни удар", те да од самог почетка сматра да jе то био монтирани случаj и државни проjекат коjи jе пропао

Адвокат Душан Радосављевић саопштио jе да jе поновно суђење за покушаj тероризма на дан парламентарних избора 2016. године, коjе jе требало да почне 18. октобра, опет одгођено, те да ће о новим терминима бити накнадно обавиjештени.

Радосављевић, коjи jе бранилац jедног од лидера ДФ-а Андриjе Мандића, казао jе у Jутарњем програму ТВЦГ да jе разлог за одгађање, између осталог, таj што су он и његов колега Мироjе Jовановић доставили суду поднесак гдjе су захтиjевали да се размотри могућност одгађања претреса због њиховог ангажовања у jедном другом важном предмету, пише портал РТЦГ.

– У питању jе предмет коjи jе такође jако важан за Црну Гору и Општину Будва, а то jе арбитража везано за аферу око построjења за пречишћавања отпадних вода, гдjе смо у међуврмену дошли до нових доказа коjи се односе на фалсификат општинске гаранциjе коjу jе наводно потписао гдин Куљача – рекао jе Радосављевић.

Он jе рекао да jе у питању арбитража  "тешка" више од 80 милиона еура.

Поjаснио да се пет година касниjе ниjе промиjенио његов став према случаjу "државни удар", те да од самог почетка сматра да jе то био монтирани случаj и државни проjекат коjи jе пропао.

Рекао jе да се нада да ће ново суђење бити у складу са законом. 

Радосављевић jе рекао да ће обештећење за оптужене у овом случаjу, ако пресуда буде ослобађаjућа, бити ситница у односу на броjне афере коjе се дешаваjу у Црноj Гори.

– Имаjући у виду броjне афере коjе потресаjу Црну Гору, колико jе ту пара одузето од грађана Црне Горе, мислим да ће ово бити ситница у односу на правду коjа мора да добиjе своj епилог – рекао jе он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 02:56