Родитељи беба које су били инфициране 2014. године / -Милован Нововић
03/01/2022 u 06:18 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Родитељи беба које су инфициране у бјелопољској болници траже да реагује Катнићево тужилаштво

Овом приликом желимо да поручимо да је куцнуо час да предмет од Вишег тужилаштва у Бијелом Пољу преузме тужилаштво у Подгорици и да се исправи рад тужиоца Љубинке Маџгаљ, поручили су родитељи

Родитељи беба које су 2014. године инфициране у бјелопољској Општој болници, од којих је једна пореминула, затражили су јуче да предмет у којем се судило љекарима те установе због сумњи у пропусте приликом лијечења, умјесто бјелопољском, преда подгоричком тужилаштву.

– Обавјештавамо јавност да након добијања пресуде радимо на благовременом улагању жалбе. Овом приликом желимо да поручимо да је куцнуо час да предмет од Вишег тужилаштва у Бијелом Пољу преузме тужилаштво у Подгорици и да се исправи рад тужиоца Љубинке Маџгаљ. Обратили смо се захтјевом да се предмет изузме из Бијелог Поља јер пресуда коју смо добили говори све како је радила тужитељка Маџгаљ! Послије овакве пресуде позивамо Специјално тужилаштво, на чијем је челу Миливоје Катнић, које је преузело кривичну пријаву против тужитељке Маџгаљ да је лиши слободе и не дозволи додатно брукање државе Црне Горе у предмету инфицираних беба – казали су родитељи беба.

Траже од недавно формираног Тужилачког савјета да се укључи и око овог предмета.

Иначе, они су више пута протестовали, незадовољни пресудом Вишег суда у Бијелом Пољу, којом су љекари те болнице Томислав Јеремић, Хака Тахировић, Звонко Пулетић и Јела Цимбаљевић, 14. октобра ослобођени оптужби за инфекцију пет беба, од којих је једна преминула у новембру 2014. године.

Они су протестовали испред зграде Вишег државног тужилаштва у Бијелом Пољу, незадовољни радом државне тужитељке Љубинке Маџгаљ. Протест су изразили и блокадом магистралног пута Бијело Поље–Рибаревине, у мјесту Ракоње.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 16:03