/ - ILUSTRACIJA/ VISI SUD PRIVODJENJE - NENAD MANDIC
04/11/2022 u 11:30 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rok za podizanje optužnice protiv Lazovića ističe u januaru

Prema navodima SDT - a sumnja se da je on radio za pripadnike kavačkog klana. Lazović je pred tužiocem negirao te optužbe.

Specijalno državno tužilaštvo, u istrazi koju vodi protiv službenika ANB-a Petra Lazovića, ima rok do januara 2023. godine, tačnije krajem tog mjeseca, za podizanje optužnice, saznaje nezvanično portal Dan.

Viši sud odbio jemstvo za Lazovića vrijedno više od 1,2 miliona eura

Podsjećamo, prema navodima SDT - a sumnja se da je on radio za pripadnike kavačkog klana. Istragom su obuhvaćeni i Ljubo Milović i Radovan Pantović.

Nedavno je Višem sudu u Podgorici ponuđeno je jemstvo za osumnjičenog službenika policije, koje je odbijeno.

Petar Lazović i Radovan Pantović još dva mjeseca u pritvoru

Tako je u zamjenu da se Lazović brani sa slobode porodica njegova ponudila tri nekretnine vrijedne 1.139.289 eura i 100.000 eura. Uz to ponuđena je i gotovini na ime jemstva kao garanciju da Lazović neće pobjeći, ukoliko mu se ukine pritvor.

Lazović priveden u SDT zbog pretresa telefona i laptopa

Podsjećamo, Lazović je uhapšen 18. jula po nalogu SDT-a zbog sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.

"SKY" komunikacija - Milović: Imam pod kontrolom i crnogorsku i bosansku carinu

Hapšenje je uslijedilo nakon medijskih objava da je EUROPOL  upozorio nadležne organe na moguće kriminalne aktivnosti Lazovića. Tada je objavljena i "SKY" komunikacija za koju se navodi da je u njoj sa kavčanima učestvovao Petar Lazović.

Prema navodima SDT - a sumnja se da je on radio za pripadnike kavačkog klana. Lazović je pred tužiocem negirao te optužbe. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:40