Специјално тужилаштво / - Интернет
14/10/2021 u 15:34 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Истрага о Беливуку - СДТ: Нема основане сумње да су службеници полиције злоупотребили положај

Тако је утврђено да Бошковић и Ђуровић нису повезани са укидањем забране уласка Вељку Беливуку у Црну Гору

Из Специјалног државног тужилаштва саопштили су да након истражних радњи је утврђено да нема основане сумње да су полициjски руководиоци Александар Бошковић и Саша Ђуровић злоупотребили положај. Тако је отклоњена сумња да су повезани са укидањем забране уласка Вељку Беливуку у Црну Гору.

Истрага о уласку Беливука у ЦГ: Ухапшени полициjски руководиоци Александар Бошковић и Саша Ђуровић

Саопштење преносимо у цјелости:

У Специјалном државном тужилаштву поводом кривичне пријаве посланика М.М. формирани су списи предмета против З.Л., због кривичног дјела стварање криминалне организације. У току извиђаја по наведеној кривичној пријави ово тужилаштво је прикупило одређене податке и документацију. По кривичној пријави Министарства унутрашњих послова – Државног секретара Р.М., која је поднијета 13.10.2021.године против службенице Управе полиције С.И., због кривичног дјела злоупотреба службеног положаја, Основно државно тужилаштво у Подгорици је формирало предмет који је 14.10.2021.године, након прикупљања одређених податка доставило овом тужилаштву ради оцјене да ли постоји кривично дјело из надлежности Специјалног државног тужилаштва.

Поступајући по пријему наведених списа, ово тужилаштво је предузимајући мјере и радње из своје надлежности дало налог Специјалном полицијском одјељењу да узме изјаву од Е.Б., те затражило одређену документацију од Министарства унутрашњих послова и Управе полиције.

Анализом свих прикупљених доказа оцијењено да нема основане сумње да су А.Б. и С.Ђ. који су претходно, по налогу Основног државног тужилаштва у Подгорици лишени слободе, извршили кривично дјело злоупотреба службеног положаја, па је дат налог Специјалном полицијском одјељењу да се наведена лица пусте на слободу.

Истовремено обавјештавамо јавност да ће Специјално државно тужилаштво у наведеном предмету који је обједињен, наставити поступак извиђаја и прикупљање неопходних података и доказа, и о резултату истих благовремено обавијестити јавност.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

24. oktobar 2021 22:12