dragica sekulic ministarka ekonomije / - SASAMATIC
07/09/2021 u 18:06 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Драгица Секулић за портал Дан: Ишла сам у Србију на сахрану баби, привели ме због лијека за смирење

У Србију сам пошла само зато што ми је преминула баба. Због короне је брзо организована сахрана..како сам се паковала ухватила сам несесер са лијековима, казала је она

У медијима је одјекнула скоро па невјероватна вијест, а то је да је бивша министарка економије Црне Горе  Драгица Секулић процесуирана од стране надлежних органа Србије и то због шест таблета бромазепама које је имала код себе у несесер са љековима.

Она је у изјави поводом овога за портал Дан казала да је била спремна да ће бити претресање и да је у ту земљу пошла због смрти блиске особе из породице. Навела је и да је полицији Србије до детаља објаснила сврху тих таблета и да то никако није због оног за шта су они навели.

Невјероватно: У Србији приведена бивша црногорска министарка Драгица Секулић због бромазепама

-У Србију сам пошла само зато што ми је преминула баба. Због короне је брзо организована сахрана..како сам се паковала ухватила сам несесер са лијековима. С тим несесером сам свијет пропутовала и никад нигдје никакав проблем нисам имала-казала је Секулић у разговору за портал Дан.

Она је и прије скоро мјесец дана путовала за Србију.

-Ја сам  прије 20 дана већ долазила у Србију. И тада су ме  претресали. Била сам спремна да ће то да буде, да ће да ме задрже...Ово је одприлике са списка посланика претресање..Издвојили су ме са стране и гранични полицајац је био врло темељан у претресању. Нашао је таблу у којој је било шест таблета бромазепама, у истом несесеру ми је била и пумпица за астму....-објаснила је она за портал Дан.

Полицајцима је, додаје, детаљно навела којим поводом долази у ту земљу, због сахране блиске особе из породице.

-Објаснила сам да су ми сад учестали напади астме, да ми помаже да попијем бромазепам и да ми је доктор препоручио кад добијем јаке нападе да узмем љек за смирење. Рекла сам и да идем на сахрану..на крају  краје нема тога ко у таквим ситуацијама нема сличан лијек да се смири. То су ми заплијенили. Задржали су нас прво два сата на граници, па су нас довели  у полицијску станицу Тутин. Па су они контактирали тужиоце...Ја сам планирала да се вратим за Подгорицу, овдје сам контактирала адвоката. Ја не знам шта је ово...-казала је Секулић.

"Неовлашћено посједовање дрога"

Посланица Демократске партије социјалиста у Скупштини Црне Горе Драгица Секулић (42) приведена је синоћ на граничном прелазу Шпиљани јер је полиција у њеном пртљагу пронашла психоактивне супстанце - пишу медији у Србији. Приведен је и О.Г. (46) који је управљао аутомобилом јер су и код њега пронађене исте супстанце. Драгица Секулић је у понедјељак увече, око 19 сати, аутомобилом из правца Црне Горе дошла до Шпиљана са намјером да уђе у Србију. За воланом је био Г.О. Они су полицајцима рекли да путују за Ниш.

- Полицајци су прегледом возила и путничких торби открили љекове који се налазе на листи психоактивних супстанци. Таблете, три паковања, пронађене су у торбама које су припадале Драгици Секулић и Г.О. Они нису посједовали потребан извјештај од љекара специјалисте који би потврдио да су им ти љекови преписани од стране здравствене установе - каже неименовани извор.

Основно јавно тужилаштво у Новом Пазару наложило је припадницима полиције да од политичарке и О.Г. одузму таблете.

- Они су на даље поступање предати полицијској станици у Тутину гдје су саслушани. Тужилаштво је дјело квалификовало као "Неовлашћено посједовање дрога." Кутије са таблетама, на којима је писало "бромазепам" биће послате на вјештачење, а против њих, у зависности од извјештаја вјештака, биће поднијете одговарајуће кривичне пријаве - наводи овај извор.

Након задржавања, према писањима медија,  од четири сата, полиција Србије је посланицу ДПС Драгицу Секулић и О.Б. пустила на слободу.

Драгица Секулић до прошле године била је министарка економије у Влади Црне Горе, а онда је, након прошлогодишњих избора, добила посланички мандат. Чланица је више скупштинских одбора, а међу њима су одбори за економију, финансије и буџет, као и Одбора за праћењени контролу приватизација.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:57