- ФОТО: ПРИНТСКРИН (инцидент на ЦТ)
11/08/2021 u 15:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Секуловић о инциденту на Цетињу: Није било покушаја да се прикрије идентитет службеника полиције

Додао је да ће пажљиво пратити развој ситуације када је овај случај у питању и пружам гаранције за пуну сарадњу МУП-а и Управе полиције са Тужилаштвом

Управа полиције је без одлагања спровела интерне процедуре на утврђивању околности догађаја који се десио 28. јула 2021. године на Цетињу, којом приликом је службеник Управе полиције предузимао радње према И.Р, а гдје су постајала сазнања да јеслужбеник прекорачио овлашћења. То је саопштио министар Министарства унутрашњих послова Сергеј Секуловић.

-Службеник Управе полиције који је споводио спорну радњу је сам обавјестио страјешине о догађају и о томе је сачињена службена забиљешка. Идентитет полицијског службеника није био споран, односно није било покушаја да се прикрије његов идентитет-поручио је министар.

(ВИДЕО) Иван Рогановић доставио снимак: Полицајац ме је тукао током рације

Секуловић додоаје да Министар унутрашњих послова и директор Управе полиције су се одмах  након добијања сазнања о догађају на Цетињу обратили Одјељењу за унутрашњу контролу полиције, које је благовремено започело поступање. Службеник Управе полиције који је предузимао спорну радњу дао је одговарајућу изјаву, о чему је упознат поступајући тужилац у ОДТ Цетиње, пред којим се води поступак по кривичној пријави И.Р.

-Такође, на околности овог догађаја изјаву је дао и вођа тима јединице полиције која је поступала у овом догађају. Комплетан извјештај унутрашње контроле биће достављен током наредне седмице вршиоцу дужности директора Управе полиције, са цјелокупним списима предмета, ради покретања дисциплинског поступка против  службеника Управе полиције. Примјерак комплетног извјештаја унутрашње контроле биће достављен и Основном државном тужилаштву на Цетињу ради предузимања даљих мјера и радњи из надлежности Тужилаштва. Поред тога, Управа полиције ће Тужилаштву доставити све додатне информације неопходне за расвјетљавање овог случаја-наводи Секуловић.

Додао је да ће пажљиво пратити развој ситуације када је овај случај у питању и пружам гаранције за пуну сарадњу МУП-а и Управе полиције са Тужилаштвом.

-Ми ћемо наставити да радимо на дубинској реформи овог органа, на јачању професионализације и одговорности и снажењу институције. Даћемо све од себе да између грађанки и грађана Црне Горе и МУП-а јачамо повјерење. То се, између осталог, ради тако што нема  и неће бити прикривања било кога-поручио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 19:22