SKY aplikacija, ILUSTRACIJA / - SHUTTERSTOCK
22/07/2024 u 13:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Šklajarci na "SKY": "Koliko je kisjeline potrebno da se uništi leš"

M portal objavio je "SKY" prpeisku za koju navodi da u njoj, kako se sumnja, komunikaciju vode pripadnici škaljarskog klana a u kojoj se komentariše, između ostalog, način na koji je moguće da se leš uništi.

Ustavni sud Crne Gore je utvrdio je u maju ove godine da je Mile Jovanović 22. i 23. januara 2021. godine zlostavljan od strane policijskih službenika, a da Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici nije ispunilo svoju obavezu da taj slučaj djelotvorno istraži.

Jovanović je prijavio da je 22. januara 2021. mučen od strane policijskih službenika koji su toga dana ušli u stan u kome se nalazio i vršili pretres.

(FOTO) Skice za planirana ubistva kavčana: “Sve se kida, ista su to djeca, nećemo pogriješiti”

Jovanović je inače dva puta prijavljivao policijsku torturu pripadnika tadašnjeg Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije – prvi put je to učinio krajem decembra 2020. goidne, nakon što su kod njega, kao i kod Jovana Mrvaljevića i Vladana Mijuškovića pronađeni oružje sa brušenim fabričkim brojem, fantomke, rukavice i kriptovani telefoni, dok je drugi put je to učinio u januaru 2021. nakon što je uhapšen kao član grupe koja je planirala likvidaciju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, piše M portal.

(FOTO) Škaljarci preko "SKY" za SPT planirali novac i kriptovane telefone: "Ako dođe ovaj naš, svaku istragu mogu da znam, garantujem glavom"

SKY ECC komunikacije koje posjeduju crnogorski istražni organi pokazuju da je riječ o pripadniku OKG Škaljari, koji je dio grupe zadužene za likvidacije, a analize koje su obavile službe bezbjednosti govore da je riječ o izuzetno surovom članu koji ne preza ni od „kolateralne štete“, kako sam kaže u jednoj od komunikacija, ukoliko se sa osobom čija je likvidacija planirana u vozilu nađe još neko. 

(FOTO) Škaljarci sa Cetinja pali zbog "SKY": Crtali skice za ubistva - "bitno da odere sve, biće čašćen dodatno"

Prema tim SKY ECC komunikacijama Jovanović je tokom 2020. i 2021. godine učestvovao u velikom broju akcija koje su za cilj imale likvidaciju drugih lica. On je u kriptovanoj aplikaciji koristio nadimak „Dybala“ i šifru 1YSXBL. 

Škaljarci preko “SKY” planirali da vrbuju službenike policije: “Inspektorka iz Kotora” i “drug iz ANB-a"

M portal piše da tako na primjer visokorangirani „škaljarac“ Emil Tuzović (šifra 73ZDTJ) 6. avgusta 2020. godine izdaje nalog Jovanoviću da zajedno sa Jovanom Mrvaljevićem (Tuzović ga oslovljava sa „Mrva“) i Vladanom Mijuškovićem („Lacio“) locira i ubije Marka Gojčevića, pripadnika suprotstavljene OKG „Kavač“.  

Tuzović prvo preporučuje Jovanoviću da mora poći da „puca malo“ jer će „brzo opet akcija“, a potom ga pita da li poznaje Mrvaljevića iz Nikšića. Komunikacija počinje u 10 sati i 36 minuta. 

„Da, taj mali, taj je sposoban brate, probali smo ga već, sa njim sam mislio da budeš tim“, piše Tuzović i nešto kasnije dodaje „Jes brate završava je tu nešto za nas, dobar je, njega brate moram izvlačit iz države i preko brda dovodit... Ti što imalo zna murija za njih tako ih moramo dovodit brate i nema greške“. Tuzović Jovanoviću takođe kaže „Znam sve brko, to meni pusti pripreme i to, vi samo dođete, vidite sve i posle derete... Brate tu je uključeno po deset ljudi uvijek, ne samo vi, da pomognu oko izvlačenja, svega brate, cjelokupne logistike“.

Dva dana kasnije Tuzović ponovo piše Jovanoviću oko podneva: „Vidi da pomogneš tu da nađemo jednog smrada, u nk je mislim, poslaću ti slike... Pa lacio na jednu stranu nek gleda, mrva drugu, ti treću... Pa čim lociramo ako bog da tu slinu da deremo... Gojče onaj iz BR, znaš kako izgleda, jes, a top znaš đe je znači“. Potom Tuzović govori o djevojci koja je u vezi sa Gojčevićem i naglašava da nju stalno prate, te da za ovo ne smije znati izvjesni Ranko, već samo oni koji su uključeni u akciju. 

17. avgusta 2020. godine Tuzović piše Jovanoviću da bi bilo dobro da se Gojčević otme i zakopa negdje. „Pa da brate moj, pa neđe ga i navuć i zakopat ga... To su budale, more, te samo tako treba micat... To tako makne čoek te budale, nema leša nema djela brate moj“, piše Tuzović.

Paralelno sa ovom direktnom komunikacijom između Tuzovića i Jovanovića, odvijaju se komunikacije u SKY ECC grupi 73ZDTJ:2, koja je posebno formirana radi likvidacije Marka Gojčevića. Članovi ove grupe su Jovan Mrvaljević, Dušan Boljević, Zoran Perović, Mile Jovanović, Emil Tuzović, Aleksandar Raičević, Vladan Mijušković i Damir Hodžić. Kako se iz komunikacija može vidjeti, Jovanović ima važnu ulogu u praćenju i lociranju Gojčevića. Službe bezbjednosti su identifikovale da su u SKY ECC komunikaciji korištene sljedeće šifre: CYSUSS-Jovan Mrvaljević, 09P057-Dušan Boljević, BGUDOD-Zoran Perović, 1YSXBL-Mile Jovanović, 92TSA2-Emil Tuzović, CB4CXG-Aleksandar Raičević, 8C9798-Vladan Mijušković, 73ZDTJ-Emil Tuzović, UF9QJC-Damir Hodžić. 

Grupa već 9. avgsuta počinje sa praćenjem Gojčevića, što se vidi iz njihove jutarnje komunikacije, kada javljaju marku vozila koje koristi osoba koja je očigledno bliska sa Gojčevićem, kao i broj registarskih oznaka, mjesto gdje se nalazi, te dalju trasu kojom se kreće vozilo, sve do Nikšića.

Desetak dana kasnije, 20. avgusta 2020. Tuzović, Jovanović i ostali već pripremaju likvidaciju osobe koju nazivaju „Boki“, a plan je da se nakon ubistva tijelo uništi kisjelinom koju treba da nabavi upravo Jovanović, zajedno sa osobom čiji je nadimak „Giška“. Sudeći po komunikaciji sa Tuzovićem, Jovanović i „Giška“ nemaju previše iskustva sa kisjelinama, ali ni znanja o hemiji. 

Tuzović u 20 sati i 15 minuta piše Jovanoviću „Vidi sa giškom i dukom da uhapsiš jednog momka i da ga zakopate, samo da im pomožeš, oni će ga odrat. Moramo da ga ispitamo što je sve špijao i to brate i u rupu sa njim. Eto tako brate, oni će sve pripremit i reće ti kad da se spremiš i u pg sa njima da oposlimo to. U pg je brate, lako je to, sve znaju oni dvoica bez brige. Kad pripreme sve zvaće te da im pomogneš. Biće to brzo brate moj, to je jedan domaći izdajnik viđećeš sve. Izdao brate nagrdio eto“. 

22. avgusta Tuzović u 19 sati i 28 minuta provjerava da li je sve spremno za likvidaciju „Bokija“. „Lemi sve ste kupili ti i giska sto sam vam reko je li“, na što mu Jovanović odgovara da je „Giška“ sve uzeo, a Tuzović pita koliko su uzeli kisjeline i objašnjava da se sa žrtve mora skinuti sva garderoba, sve dobro politi kisjelinom i iskopati duboka rupa. 

Jovanović na to odgovara da je „Giška“ uzeo jedan litar kisjeline, na što Tuzović piše „“Koje litar brate, a to je brat. Štedi li to Giška pare kako ga je Zoki naučio da štedi hahahhaha“. Jovanović pita da li je litar malo, Tuzović nastavlja „Pet litara minimum hahahhahha. Čega litar, more, kokošku ne možemo okupat sa tim“, a Jovanović zaključuje „Uzeće još brate da i njega i kokošku obanjamo“.

(Opširnije- izvor OVDJE/M portal)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. septembar 2024 19:18