Navodna droga za koju Šarović navodi da mu je podmetnuta / - FOTO: SKRINšOT - SNIMAK OBJAVLJEN NA DRUšTVENOJ MREžI "X" - PROFIL ISTINA/@ISTINA114094
19/10/2024 u 12:00 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Službenik policije sumnja da su mu kolege podmetnule drogu: Najavljena prijava i protiv načelnika OB Tivat

Upravi policije Crne Gore i nadležnom tužilaštvu prijavljen je slučaj u kojem se navodi sumnja da je od strane kolega podmetnuta droga službeniku Uprave policije - OB Tivat Marku Šaroviću, saznaje portal Dan nezvanično od više izvora.

Kako saznajemo, povodom ovog slučaja od strane Šarovića angažovan je punomoćnik iz reda advokata (ime poznato redakciji portala Dan, koji je zamolio da za sada u ovoj fazi postupka ne bude naveden imenom i prezimenom) koji nam je potvrdio da je upućen u slučaj i povodom istog angažovan, ali zbog interesa istrage za sada nije želio da iznosi detalje i daje komentar.

Saopšteno nam je i da se pripremaju krivične prijave protiv nekoliko službenika policije vezano za ovaj događaj. Pored toga, najavljena je krivična prijava i protiv načelnik OB Tivat Miodrag Knežević zbog prethodnih postupanja službenika kojima je on nadređen a u odnosu na Šarovića, vezano za događaje koji su se desili prije ovog slučaja.

Uprava policije tvrdi da nisu provjeravali Tomovića i Kneževića: "Suspendovan inspektor postavljen za komandira"

I iz Uprave policije Crne Gore nam je nezvanično potvrđeno da je unutar te institucije povodom pomenutih navoda pokrenut postupak. Pored toga, redakcija portala Dan je Upravi policije poslala zvanična pitanja na koja očekujemo odgovore.

Kao jedan od dokaza za navedene tvrdnje službenika policije Marka Šarovića, kako nezvanično saznajemo od više izvora, je i video koji je snimila nadzorna kamera a koji je objavljen i na društvenoj mreži "x" - profil istina/@istina114094, za koji se trvdi da prikazuje "podmetanje droge službeniku policije od strane drugih službenika".

To će uz krivične  prijave, kako nam je potvrđeno, biti dostavljeno Upravi policije i tužilaštvu.

(Video možete pogledati OVDJE)

Podsjećamo Šarović je ranije obuhvaćen prijavom za nasilje u porodici. Povodom toga protiv njega traje postupak pred Osnovnim sudom u Kotoru.

Saopštenje UP od 16.8.2024.:

"Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Tivat, lišili su slobode policijskog službenika M.Š. (43) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.Naime, M.Š. se sumnjiči da je ovo krivično djelo izvršio na način što je supruzi uz prijetnju pištoljem uputio više riječi prijeteće sadržine po njen život i tijelo.

Nakon što je lociran i doveden u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad kod njega je pronađen pištolj marke CZ sa metkom u cijevi, kao i 13 komada municije u okviru. Utvrđeno je da je riječ o vatrenom oružju na službenom zaduženju, a koje je oduzeto.

Shodno naredbi Osnovnog suda u Kotoru izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.Š. i tom je prilikom policija pronašla manje pvc pakovanje sa sadržajem bijele praškaste materije, manje pvc pakovanje sa sadržajem žuto-bijele praškaste materije, kao i devet komada municije.

Sa svim navedenim upoznat je tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, po čijem daljem nalogu policija preduzima aktivnosti iz svoje nadležnosti, dok je oduzeta materija upućena na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu".

Nadležnim organima je i ranije ukazivao da je prilikom, kako tvrdi, nezakonitog  pretresa stana 12.6.2024, kada je oko 20.30 časova uhapšen, "doživo podmetanje i nezakonito postupanje od službenika policije". Šarović je preko svog punomoćnik iz reda advokata za portal Dan  precizirao da se navedenog dana "oko 21.30  na licu mjesta u stanu na petom spratu koji je vlasništvo njegove majke, pojavljuju policijski službenici, između ostalog P.D. i N.V., u pratnji sa njegovom suprugom ".

Tada su, kako  Šarović tvrdi i kako je ukazivao pred naležnim organima, "nezakonito boravili u stanu", što je takođe zabilježeno video kamerom od strane njegovog brata. Dalje dodaje da kada mu je brat došao stan su napustili pomenuti službenici policije  sa njegovom suprugom, što se kako tvrdi vidi na video snimku u koji je portal Dan imao uvid a koji neće objaviti.

Šarović je dodao da mu je narednog dana, kada je policija vršila pretres, "onemogućeno da kontaktira i za te potrebe angažuje svog branioca a istovremeno i prethodno dovodeći dva svjedoka bez njegove saglasnosti".

Tada su, prema navodima Šarovića, službenici policije "odmah pristupilo pretresu dijela stana i to ciljano ženskog gardarobera, u kojem je nađen paketić sa bijelim prahom za koji se sumnja da je opojna droga kokain". Dodaje da je zatim na uslijedio i ciljani pretres na galeriji iznad stana i u ženskoj jakni, za koju je navodi da pripada njegovoj supruzi, nađen paketić u kojem je bila praškasta materija za koju je sa sigurnošću tvrdio da je soda bikarbona. Dodao je da ga je inspektor T.N. prisilio da potpiše naredbu za pretres.

Šarović je, preko svog punomoćnika iz reda advokata, naglasio da o ovome do danas nema rezultata analize oduzete materije za koju je navedeno  da se sumnja da je kokain.

- Međutim opet 18.9.2024. prvo ispred stambene zgrade pristupa policijski službenika. Zatim se pojavljuje i auto iz kojeg izlaze tri inspektora (imena poznata redakciji portala Dan) i objašnjavaju da idu na peti sprat da vide ima li koga a na pitanje njegovog brata rekli su da to rade po nalogu šefa Kneževića i inspektora T.N.- navodi su Šarovića u posrednom obraćanju preko advokata.

Dodaje da je 12. 6.2024. nestalo 25.090 eura iz njegovog sakoa i da je to prijavljeno, pojašnjavajući da je to novac od kredita za šta tvrdi da ima dokaz.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. oktobar 2024 12:16