Предсједник Адвокатске коморе, Здравко Беговић / - SRDJAN BOLJEVIC
07/06/2021 u 15:29 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Штрајк адвоката - Беговић: Абазовић заинтересован да се нађе рјешење, у сриједу састанак са министарством

Схватили су да је ситуација врло озбиљна и да се мора наћи најбоље рјешење, казао је он

Предсједник Адвокатске коморе Црне Горе Здравко Беговић, са својим сарадницима, састао се јутрос са потпредсједником Владе Црне Горе Дританом Абазовићем. Они су разговарали на тему обуставе рада од стране адвоката, гдје је закључено да је то, не само правни, него и друштвени проблем. Како сазнајемо, за сриједу је заказан састанак представника Адвокатске коморе са представницима Министарства финансија, у циљу рјешавања ове ситуације.

-Ми смо данас имали састанак  са потпредсједником Владе и задовољни смо.Током тог сатснака потпредсјеник је показао велику заинтересованост са се проблем ријеши на обострано задовољство. Разговарао је, како је рекао,  и са министром  финансија и дао му одређена запажања у погледу ове ситуације, која је настала у друштву и у правном систему, имајући у виду нашу обуставу. Дакле, схватили су да је ситуација врло озбиљна и да се мора наћи најбоље рјешење. Ми смо охрабрени таквим ставом потпредсједника Владе, који нам је дао шансу и прилику да разговарамо данас о томе и који нас је препоручио код надлежних у Министраству финансија. Ми смо данас имали Управни одбор , након  тог састанка, и проширени састанак са представницима координационог тима. Дошли смо до одређених закључака. У сриједу иде делегација Адвокатске коморе на састанак са представницима Министарства и надамо се неком рјешењу које ће бити у интересу адвокатске професије и њених чланова-казао је у изјави за портал " Дан" предсједник Адвокатске коморе Црне Горе Здравко Беговић.

Адвокати бране самосталност и достојанство

Адвокатска комора Црне Горе донијела је одлуку да од 24. маја, обустави пружање правне помоћи адвоката на цијелој територији државе све до испуњена захтјева којим се тражи да се измијени Закон о фискализацији и да се ова дјелатност изузме из његове примјене. У саопштењу је тада појашњено да на овај начин адвокатура брани достојанство, самосталност и независност на којима се темељи постојање те професије.

- На овај поступак Адвокатска комора је била принуђена због неуспјелих преговора који су вођени са Владом, а због чега би се адвокати нашли у изузетно отежаном положају приликом обављања ђелатности и били једини представници ове професије у региону који подлијежу фискализацији- саопштено је раније у  саопштењу Адвокатске коморе које потписује предсједник Здравко Беговић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 21:07