Stefan Đukić / FOTO: dETECTIV INFO
09/10/2024 u 14:25 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Suđenje Đukiću i grupi - svjedoci: U lokal "Savoja" ušao momak sa maskom i heklerom, tražio nekog u separeu

Marijan Ljuši i Ljiljana Bigović Osmanagić danas su pred Podgoričkim Višim sudom opisali momka koji je, kako tvrde, naoružan upao u lokal "Savoja" u Baru 2019. godine. Naveli su da je bio izrazito visok, da je imao masku i oružje.

Oni su saslušani u postupku u kojem se sudi Stefanu Đukiću i grupi povodom ubistva Jovana Klisića i ranjavanja Velizara Gardaševića. U ovom predmetu sudi sudija Amir Đokaj.

Žena Stefana Đukića promijenila iskaz: Nisam bježala zbog "kavčana", nego Katnića, Lazovića i Čađenovića

Marijan Ljuši je ostao pri ranijem iskazu koji je dao na saslušanje kod tužioca. On je tada bio menadžer restorana "Savoja".

- Sjedao sam na terasi lokala  "Savoja" sa vlasnicom lokala Ljiljanom Bigović Osmanagić. U jednom trenutku pored nas je prošao momak sa silikonskom masokm, kapom, u crnoj šuškavoj trenerci, sa puškom u ruci. Ušao je u restoran i zadržao se 10, 15 sekundi. Milsim da je došao do prvog separea, tu je nekog tražio, pogledao je, nije bilo nikog. Nakon toga je izašao iz lokala - kazao je danas pred sudom svjedok.

Sud ga je podsjetio na raniji iskaz, koji je dao pred ODT Bar 23.8.2019. u kojme je, između ostalog, naveo da se predmetni događaj desio oko 14.35 časova i da je osoba koja je ušla naoružana u lokal bila izrazito visoka, oko metar i devedeset.

- Ljiljana je u jednom trenu rekla "kuku, šta je ovo". Momak koji je ušao u lokal ispred sebe je u rukama držao hekler. Rekao sam Ljiljani da bježi, ona je ostala - kazao je on, između ostalog,  u prvom iskazu kod tužioca. 

Tada je dodao i da je Vesko Gardašević gost koji je najčešće sjedao na mjestu gdje je maskirana osoba, s heklerom u rukama,  gledala kada je upala u lokal.

(FOTO) SKY prepiska nakon napada na Zvicera: "Što ga u glavu ne potrefi", "Sad znaš, muž sam puca, loš pištolj mi dali"

- Sjećam se da sam bila na terasi lokala. Ušao je momak u crnom, sa puškom u ruci i izašao. To je to čega se sjećam. Ostajem pri ranijoj izjavi - kazala je danas svjedok Ljiljana Bigović Osmanagić.

Ona je u iskazu koji je dala 23.8.2019. pred ODT a na koji joj je danas ukazao sudija, navela takođe da je ovo lice bilo izrazito visoko. 

(FOTO) Na "SKY" o ubistvu Klisića: "Ja znam ko ga je ubio; Ovdje se ne vodim kao Stefan Đukić"

Svjedok Momčilo Lakićević se pozvao na zakonsko pravo da ne svjedoči jer je u srodstvu sa optuženima: Vuk Lakićević mu je, kako je kazao rođeni brat, Stefan Đukić (Mandić) brat po majci, Danijela Mandić Đukić snaha i Zorića Đurović majka.

(AUDIO/VIDEO/FOTO) "SKY" iz ukrajinskog zatvora - Policajac pomaže škaljarcima nakon ranjavanja Zvicera: "Bez novca nema dogovora"

Podsjećamo, izvršilac ubistva Klisića i ranjavanja Gardaševića označen je Stefan Đukić. Optužnicom su obuhvaćeni i njegova supruga, majka i polubrat – Danijela Mandić, Zorica Đurović, Vuk Lakićević, Marko Vujadinović (27), Hasip Murić (44), Andrija Glavičanin i Bojan Vuksanović.

(AUDIO/VIDEO/FOTO) "Škaljarci" planirali bjekstvo iz ukrajinskog zatvora: "Ovdje je na 20 metara sloboda"

Specijalno tužilaštvo je Stefana Đukića označilo kao direktnog izvršioca likvidacije Klisića i ranjavanje Gardaševića 1. Novembra 2019. Godine dok se njegova supruga, majka i polubrat – Danijela Mandić, Zorica Đurović, Vuk Lakićević, zatim Marko Vujadinović (27), Hasip Murić (44), Andrija Glavičanin i Bojan Vuksanović terete za stvaranje kriminalne organizacije.

(FOTO) Škaljarci preko "SKY" za SPT planirali novac i kriptovane telefone: "Ako dođe ovaj naš, svaku istragu mogu da znam, garantujem glavom"

Đukić je optužen i da je dva i po mjeseca prije ovog zločina naoružan automatskom puškom upao u barski lokal,,Savoja“ da bi likvidirao Gardaševića. 

Međutim, njegov naum nije ostvaren jer se Gardašević nije nalazio u lokalu. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. oktobar 2024 14:28