Visi sud privodjenje / VISI SUD PRIVODJENJE - NENAD MANDIC
14/12/2023 u 10:17 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Suđenje Mrvaljeviću i grupi: Odgođeno suočavanje sa svjedokom, planirano da bude pod posebnim uslovima

Podsjećamo, sudija Nada Rabrenović je na ročištu od 28. 9.2023. saopštila da je usvojen predlog SDT a koji se odnosi na to da se svjedok u ovom predmetu sasluša na poseban način

U podgoričkom Višem sudu, odgođeno je suđenje optuženom Zoranu Mrvaljeviću iz Herceg Novog, osumnjičenom  da je organizator kriminalne grupe koja je pripremala ubistvo sugrađanina Nemanje Zurovca.

Pored Mrvaljevića, ovom optužnicom su obuhvaćeni i Krsto Vujić, Slobodan Vico i Jovan Riznić. Mrvaljević je označen u evidenciji policije kao saradnik škaljarskog klana, pripadnik hercegnovskog ogranka te kriminalne grupe. 

Optuženi Mrvaljević i Vico nisu  pristupili na ročište. Za Mrvaljevića je advokatica MIlica Saveljić kazala da je od kolege Ognjena Radića, kojeg mijenja, dobila informaciju da je bolestan i dodala da za to nema medicinsku dokumentaciju.

Za Vica je navedeno da kasni. On se do kraja ročišta nije pojavio.

Sudija Nada Rabrenović je kazala da odbrana ima rok od tri dana da dostavi dokumentaciju za Mrvaljevića i da se Vico danas, ako pirsutpi sudu, javi sudiji.

Iz objektivnih razloga, kako je saopštila sudija, nije bilo moguće ni da se održi suočavanje sa svjedokom.

Advokat Danilo Mićović je kazao da optuženi Jovo Riznić propušta poslovne prilike zbog ovog sudskog procesa. Kako je saopšteno, optuženi je dobio poslovnu ponudu vezanu za brodogradilište u Veneciji. Mićović je ukazao na to da Riznić može da dolazi iz Venecije na suđenje. To je i optuženi potvrdio.

Sudija je rekla da je procedura povodom suđenja poznata.

Naredni termin zakazan je za 23.2.2024. 

Mrvaljević uskoro na slobodi: Svjedoka saslušavaju pod posebnim režimom

Podsjećamo, sudija Nada Rabrenović je na ročištu od 28. 9.2023. saopštila da je usvojen predlog SDT a koji se odnosi na to da se svjedok u ovom predmetu sasluša na poseban način.  To saslušanje podrazumjeva da će biti obavljeno putem video linka, sa posebnim uslovima za pokrivanje lika i glasa.

Prema navodima optužnice, Zoran Mrvaljević je 2016. godine formirao kriminalnu organizaciju čiji je član 2019. godine postao i Milan Kankaraš.

On tvrdi da je Mrvaljeviću i Vujiću javljao gdje se nalaze Roganovići u periodu kada je Vladimir Roganović trebalo da izađe iz zatvora.

- Mrva je kazao da krivi Nemanju Zurovca za sve i ponudio mi kilo kokaina za informaciju gdje je Zurovac. Rekao sam mu da ne znam. Mrva je kazao da se ne boji Roganovića jer i da ga ubiju ima ko će ga osvetiti. Nakon pokušaja ubistva Duška Roganovića 2017, Roganovići smišljaju kako da ubiju Mrvaljevića i Vujića – ispričao je Kankaraš u istrazi.

On tvrdi da je Krsto Vujić naredio da se prati kretanje Šćepana Roganovića, a praćeni su i Vladimir i Niko Roganović.

Nakon likvidacije Vladimira Roganovića, kako tvrdi Kankaraš, ova grupa je zbog pojačanih kontrola hercegnovske policije na kratko obustavila aktivnosti na pripremi ubistva Šćepana Roganovića.

Dodao je da se  nakon toga javio Mrvaljević i pitao za Zurovca.

-Kazao je da je on sljedeća meta i za njegovo ubistvo mi ponudio 40.000 eura i kilo kokaina – kazao je svjedok saradnik tužiocu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 23:26