/ foto Dan arhiva, društvene mreže
28/10/2021 u 11:02 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Суђење Вујачићу и Поповићу: Тужитељка тражи да свједочи брат убијеног Илића

Према наводима оптужнице, Вујачић је означен као директни извршилац убистава Илића и Калезића

Саслушањем више свједока настављено је суђење Марјану Вујачићу и Раду Поповићу, због оптужби да су повезани са убиством  Веселина Калезића и Мила Илића.

Тужилац Наташа Бошковић предложила је суду да се на наредном рочишту прочита исказ оца од убијеног Мила Илића, чиме он није у обавези да долази у суд. Она је инсистирала да се пред судом у својству свједока појави Јован Илић,  брат убијеног Илића. Свједок Славко Крстовић казао је да оптужене, Вујачића и Поповића, познаје "читав живот" и да су се често дружили.

Он је у свом исказу пред судијом Весном Пеан казао да су се Поповић и Вујачић упознали на прослави коју је он 2017. организовао поводом рођења његове ћерке. Казао је да су се њих троје често дружили али да су се и Вујачић и Поповић састајали и без њега. Навео је да су често Поповић и Вујачић играли тикете у спортским кладионицама. Према његовим ријечима то његово дружење са њима пратила је нормална, свакодневна прича.

На питање тужитељке Наташе Бошковић свједок Славко Крстовић је казао да је Маријан Вујачић често изнајмљивао рент а кар возила. Он је појаснио да је Вујачић то радио јер није имао лично возило.

-Немам сазнања да ли је и зашто је Вујачић боравио у Београду током 2017., 2018. и 2019. године-казао је свједок на питање тужиоца.

Остали свједоци су остали при ранијем исказу који су дали у Специјалном тужилаштву.

Према наводима оптужнице, Вујачић је означен као директни извршилац  убистава Илића и Калезића. Тужилаштво  Поповић терети да је био задужен за набавку возила и да је имао задатак око одвожења аутомобила који је коришћен приликом убиства и његово паљење. Он је, према наводима тужилаштва, пратио кретање Илића прије убиства.

Истрага за убиства Калезића и Илића, који се доводе у везу са сукобом шкаљарског и кавачког  клана,  сматра да су наручена. Како је раније објављено у медије,  Вујачић је извшењем ових ликвидација наводно  отплатио коцкарске дугове.

Подсјетимо, Мило Илић убијен је 30. априла 2019. након што је у близини Аутобуске станице у Подгорици изашао из кладионице и кренуо ка свом аутомобилу. Камере су тада снимиле особу са качкетом, за коју се сумња да је да усмртио  Илића са 13 хитаца.

Веселин Калезић убијен је 19. новембра 2018. у подгоричком насељу Стари аеродром испред кафића ,,Левел“. У њега је испаљено десет хитаца.

Вујачић је ухапшен 12. јуна 2019. године у Новом Саду због сумње да је 2017. године у Врању са више од 30 хитаца из ватреног оружја убио Југослава Цветановића. Ово убиство води се као одмазда Луке Бојовића, јер је Цветановићев брат Саша у затвору због убиства Николе Бојовића у Београду.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 22:19