/ УП твитер
28/12/2021 u 18:15 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тивћанину казна 9.000 еура и кућна робија због дроге

Признао је да је 7. јуна, око 17:30 часова, ради продаје држао кокаин и марихуану

Окривљени Х. Д. осуђен је на пола године кућне робије и 9.000 еура због дроге. Он је склопио споразум о признању киривице са вишом државном тужитељком Данком Ивановић Ђерић. Признао је да је 7. јуна, око 17:30 часова, у Тивту,  ради продаје држао кокаин и марихуану.

- Код себе у одјећи држао је пвц кесицу у којој се налазило седам ручно прављених замотуљака са кокаином укупне нето масе 3,535 грама, као и двије пвц кесице са марихуаном укупне нето масе 2,546 грама. Дрогу је окривљени одбацио од себе када су га, ради вршења контроле, зауставили овлашћени полицијски службеници. Полиција је нашла дрогу и 1.570 еура, новац који потиче од извршења кривичног дјела- наведено је споразумом.

Тако jе извршио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога из члана 300 став 1 Кривичног законика Црне Горе.

- Државна тужитељка у Вишем државном тужилаштву у Подгорици и окривљени Х. Д. сагласни су да Виши суд у Подгорици,  окривљеном за кривично дјело - неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога изизрекне казна затвора у трајању шест мјесеци, која ће се извршити тако што ће окривљени исту издржавати у просторијама у којима станује. Као споредна казна изречена му jе новчана казна у  9.000 еура која ће бити уплаћена на рачун буџета Црне Горе- наведено је споразумом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:07