ilustracija  / foto: up twitter
05/08/2024 u 19:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tokom vikenda 60 saobraćajnih nezgoda, stradale dvije osobe

Tokom vikenda, od 02. do 05. avgusta, na crnogorskim putevima evidentirano je 60 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dvije osobe stradale, osam lica je zadobilo teške tjelesne povrede, a 21 lice lake tjelesne povrede.

- U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 147 prekršajnih prijava, izdali 1.213 prekršajnih naloga, privremeno oduzeli 16 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja. Slobode je lišeno 45 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja- rečeno je iz policije.

Od tog broja njih 35 je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, pet vozača je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci, i pet vozača zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Sedmični pregled: Policija uhapsila 53 osobe, registrovano 136 udesa i ubistvo

Od ukupnog broja osoba lišenih slobode, njih 19 je lišeno slobode u Podgorici, šest u Budvi, i pet vozača u Nikšiću.

- Takođe, u okviru redovnih kontrola učesnika u saobraćaju, policija je u Nikšiću lišila slobode vozača L.R.(49) iz Nikšića, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu, u koncentraciji od 2,63 g/kg, vozača D.Đ.(28), iz Nikšića zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu, u koncentraciji od 2,55 g/kg, i lice I.L.(25), iz Nikšića, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u organizmu (kokain, crack)- navode iz policije.

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti Jug-Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi, su realizovali  regionalnu akciju "Alkohol i Motocikl" prilikom koje je kontrolisano 147 vozača, legitimisane 42 osobe, od čega je 14 vozača upravljalo motociklom pod dejstvom alkohola u organizmu.

- Izdato je šest prekršajnih naloga, lišeno slobode dvoje vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola pri koncentraciji preko 1 g/kg, zatečeno u saobraćaju 15 neispravnih motociklista koji su počinili 18 prekršaja, i zatečen jedan motociklista u upravljanju vozilom bez odgovarajuće kategorije- navode iz policije.

Uprava policije apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 23:36