Ilustracija / FOTO: ž.B.
23/03/2024 u 12:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Nikšiću rasvijetljeno više imovinskih delikata, krivično proceuirano pet izvršilaca

Službenici nikšićke policije, preduzimajući planske aktivnosti na otkrivanju, rasvjetljavanju i dokazivanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, izvršenih na teritoriji opštine Nikšić, u martu su rasvijetlili osam ovakvih krivičnih djela i nadležnom tužilaštvu procesuirali pet lica.

- Protiv R.H. (36) podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa na štetu pravnog jednog lica iz čijeg kruga prostorija u mjestu Ozrinići, je otuđio više komada prohromskih cijevi kao i drugog materijala od prohroma u vrijednosti oko 1.400 eura. Lišen je slobode i priveden tužiocu koji je za ovo lice odredio zadržavanje do 72 sata. Otuđeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasniku, saopšteno je iz Uprave policije.

Za dva krivična djela teška krađa i krivično djelo oduzimanje vozila sumnjiči se I.B. (20) iz Nikšića. On je, kako se sumnja, od jednog lica otuđio putničko motorno vozilo, a od drugog lica u otuđio određenu količinu bakra, mesinga i akumulatora.

Takođe, krivično djelo oduzimanje vozila izvršio je na štetu jednog fizičkog lica od kojeg je oduzeo vozilo koje je bilo parkirano.

Vozila su pronađena i vraćena vlasnicima, a I.B. je lišen slobode.

- Protiv maloljetnog lica starog 17 godina podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa – otuđio je vozilo koje je bilo parkirano. Osim toga, nikšićka policija podnijela je krivičnu prijavu i protiv P.V. (62) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari na način što je u dva stana vlasništvo oštećenog, porušio pregradne zidove i oštetio elektro i vodovodnu instalaciju. Protiv lica F.S. (30) policija je podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivična djela oduzimanje vozila, nasilničko ponašanje i prinuda. On je oštećenom licu zadao više udaraca u predjelu glave i tijela, da bi mu nakon toga polomio mobilni telefon, te od njega oduzeo putničko motorno vozilo i odvezao se, navodi se u saopštenju.

Predmetno vozilo je pronađeno i vraćeno vlasniku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:02