/ - MJESTO UBISTVA/ - DAN
09/12/2021 u 10:28 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Убиство полицајца Лековића: Очевидац препознао оптужену Нуре, "судија ово је брука"

Свједок је навео и како је изгледала повреда полицајца Лековића од метка којим је упуцан у главу, али редакција портала Дана из поштовања према болу породице Лековић неће стављати тај опис

Саслучањем свјеодка  Радосава Ћетковића, очевидца  убиства полицајца Милутина Лековића које се 2019. догодило у Херцег Новом нсатваљено је суђење повдом тог злочина.

Подсјећамо,Више државно тужилаштво у Подгорици подигло је оптужницу против албанских држављана Луана Хасанаја, његовог брата Љуљзима и мајке Нуре због кривичног дјела тешко убиство.

Ћетковић је пред судским вијећем којим пресједава судија Предраг Табаш казао да је тог дана возио камион предузећа "Чистоћа" и да су празнили смеће у центру Игала.

Убиство полицајца Лековића: Оптуженом руке натопљене крвљу, барут на одјећи Хасанаја

- Створила се колона, та улица је једносмјерна. Ја сам се склонио на проширењу које води ка шеталишту. Све се догодило у трену. У камион је ударио "дастер" возило полиције а након тога је на метар ипо два од камиона ког сам возио ударило у бетонску заштиту и након тога се зауставило. Видио сам комешање које се дешавало између лица која су с еналазила на задњем сједишту и полицајца који се налазио на сувозачевом сједишту. Чини ми се да сам прије него се догодио судар секунд или два чуо пуцањ. Затим су након свега тога изашла три лица са задњег сједишта и  лагано, као да су кренули у шетњу, удаљили се ка Игалу- казао је у свом исказу свједок Ћетковић.

Он је додао да је доживио шок кад је пришао видио призор у возилу. Детаљно је навео да је препознао да је то полицајац Лековић којег он познаје. Навео је и како је изгледала повреда полицајца Лековића од метка којим је упуцан у главу, али редакција портала Дана из поштовања према болу породице Лековић неће стављати тај опис.

Свједок је казао да препознаје жену која је оптужена и да је она изашла из полицијског возила након спорног догађаја. Он је казао да је запамтио јер му је остала упечатљива по фризури. Према његовим ријечима она је, након што је изашла из спорног возила, држала руку под пазух и имала је ту неку јакницу.

- Полицајац који је изашао из возила са мјеста сувозача био је скроз потрешен. Брзо је дошла полиција и повели су ме са њима да тражимо лица која су изашла из возила у којем је убијен полицајац Лековић. Нисмо их тада нашли- додао је свједок.

Када је један од адвоката одбране почео да поставља питања свједок се обратио суду и казао:" Судија, ово је брука".

Он је навео да је чуо да је ту био један Рус који је све снимио телефоном.

Оптужени и њихови адвокати приговорили су исказу овог свједока. Оптужени су навели да он "лаже".

За наредно рочиште планирано је да се изврши увид у доказни материјал односно видео материјал који је узет са надзорне камере која с еналазила близу лица мјеста.

Наводи оптужнице:

Према наводима оптужнице, Хасанај је 15.децембра 2019. године хицем из пиштоља "ЦЗ” убио полицајца на дужности Милутина Лековића док се налазио у полицијском возилу “дачија дастер” у Игалу. Потом је, како се наводи у оптужници, пиштољ уперио у полицајца Александра Килибарду, у намјери да га лиши живота. Тада је пиштољ закочио.  Како се наводи у оптужници, злочин се догодио 15. децембра 2019. године око 14.40 часова.

Лековић и Килибарда су тог дана привели Луана, Љуљзима и Нуре Хасанај јер код себе нијесу имали лична документа.

Окривљени су одмах након убиства Лековића и удара возила у бетонску ограду поред пута, изашли из аутомобила и из гепека узели кесу, након чега су се дали у бјекство.

Након краће портаге, бјегунци су уочени у насељу Суторина, а Луан Хасанај се тада машио пиштоља који је уперио према полицајцима који су их уочили и уз пријетње покушао да са братом и мајком уђе у полицијски комби ,,рено трафик“ којим су планирали даљи бијег.

Они су успјели да уђу у комби и наставили да пријете полицији. Овог пута осим пиштољем, Луан је запријетио и активирањем бомбе, на шта је један од полицајаца Луана погодио у руку у којој је држао пиштољ и тако га онеспособио.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 06:30