/ - MJESTO UBISTVA/ - DAN
19/04/2022 u 14:37 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Убиство полицајца Лековића - оптужени: То је био несрећан случај, оптужница је фалсификат

Један тип у затвору ми је рекао:" имаш ли неког од породице да баци бомбу на полицију Херцег Нови, тамо су сви криминалци осим убијеног, казао је оптужени Љуљзим Хасанај

У подгоричком Вишем суду, због новог судског вијећа, поступак суђења за убиство полицајца  Милутина Лековића почео је испочетка. Тако су оптужени Луан, Нуре и Љуљзим Хасанај опет износили одбрану. Предмет је додијељен судији Милени Матовић јер је судија Предраг Табаш, који је водио овај поступак, прешао на Апелациони суд.

ПРИЈЕТЊЕ СУДУ - Хасанај: Очекујем да ћу одавде изаћи наоружан и све вас елеминисати

Оптужени су навели да су "отети, да их држе као таоце, да су невини и да је ово фарса и политичка игра". Они су навели да је свако од њих имао по 5.000 еура код себе али да им је то полиција узела. Казали су да су ишли за Хрватску како би се Љуљзим лијечио.

Првооптужени за овај злочлин, Луан Хаснај, је рекао да су они невини и да је ово био несрежан случај.

-Ја оптужујем да су нас отели. Сматрам да је ово фарса...Нисам убио полицајца Лековића, био је несрећан случај. Он је држао пиштољ, ауто се сударило и опалио је пиштољ...Тачно је да смо у Црну Гору ушли мимо граничног прелаза, то није ништа страшно, многи тако прођу...-навео је он измеђуо осталог и остао при ранијем исказу и одбрани коју је дао. 

Оптужени Луан Хасанај је рекао да он не прихвата да је оптужен за убиство полицајца и да је то увреда.

Оптужени Љуљзим Хасанај је такође остао при свом раније исказу, гдје је навео да нису криви за оно за штза се терете оптужницом.

-Оптужница је фалсификована, контролисали су нас...није било пиштоља....Један тип у затвору ми је рекао:" имаш ли неког од породице да баци бомбу на полицију Херцег Нови, тамо су сви криминалци осим убијеног...-казао је он између осталог у слободном казивању пред судом.

Оптужена Нуре је навела да "све што је написао је као режија за цртани филм, све је фалскификат, све је то игра". И она је остала при ранијим наводима одбрае о чему је јавност извјештава на самом почетку овог поступка. 

Судија је затражила да МУП достави  да ли је у критичном периоду постојао регистрован пиштољ ознаке "111643" и ако постоји, на чије име је тада био регистрован.

Судија је током поступка питала да ли постоји сагласнос да се прочитају изведени докази и искази свједока на шта је  адвокатица одбране навела да се противи.

Због тога ће пред судом поново у својству свједока бити  саслушан представник оштећене породице Лековић, службеник полиције Александар Килибарда, Митар Тадић,....

Наводи оптужнице:

Према наводима оптужнице, Хасанај је 15.децембра 2019. године хицем из пиштоља "ЦЗ” убио полицајца на дужности Милутина Лековића док се налазио у полицијском возилу “дачија дастер” у Игалу. Потом је, како се наводи у оптужници, пиштољ уперио у полицајца Александра Килибарду, у намјери да га лиши живота. Тада је пиштољ закочио.  Како се наводи у оптужници, злочин се догодио 15. децембра 2019. године око 14.40 часова.

Лековић и Килибарда су тог дана привели Луана, Љуљзима и Нуре Хасанај јер код себе нијесу имали лична документа.

Окривљени су одмах након убиства Лековића и удара возила у бетонску ограду поред пута, изашли из аутомобила и из гепека узели кесу, након чега су се дали у бјекство.

Након краће портаге, бјегунци су уочени у насељу Суторина, а Луан Хасанај се тада машио пиштоља који је уперио према полицајцима који су их уочили и уз пријетње покушао да са братом и мајком уђе у полицијски комби ,,рено трафик“ којим су планирали даљи бијег.

Они су успјели да уђу у комби и наставили да пријете полицији. Овог пута осим пиштољем, Луан је запријетио и активирањем бомбе, на шта је један од полицајаца Луана погодио у руку у којој је држао пиштољ и тако га онеспособио.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 01:36