/ - Убиство полицајца Лековића
03/02/2022 u 14:38 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ПРИЈЕТЊЕ СУДУ - Хасанај: Очекујем да ћу одавде изаћи наоружан и све вас елеминисати

Прије овог инцидента, судија је више пута упозоравао оптужене да не причају док он прича и док друге странке износе своја образложења. Међутим то оптужени Луан Хасанај није уважио. Он је прије изговорене пријетње опоменут и да не вријеђа присутне

И данашње рочиште у поступку суђења оптуженима за убиство полицајца Милутина Лековића обиљежило је непримјерно понашање једног од оптужених. 

Убиство полицајца Лековића: Очевидац препознао оптужену Нуре, "судија ово је брука"

Тако је данас оптужени Луан Хасанај у једном тренутку повишеним гласом изговорио суду:" Очекујем да ћу одавде изаћи наоружан и да вас све елеминишем". Судија Предраг Табаш, који пресједава судским вијећем које суди у овом поступку, реаговао је и удаљио оптуженог из суднице.

Како је даље судски тумач навео, Хасанај је рекао суду и следеће: "Нисам ја овдје оптужен него ви, и осуђени сте на смрт".

Убиство полицајца Лековића: Оптуженом руке натопљене крвљу, барут на одјећи Хасанаја

Прије овог инцидента, судија је више пута упозоравао оптужене да међусобно не причају, да не причају док судија прича и док друге странке у поступку износе своја образложења. Међутим то оптужени Луан Хасанај није уважио. Хасанај је прије изговорене пријетње био опоменут и да не вријеђа и да се погрдним именима се не обраћа и не ословљава странке у поступку.

Током цијелог поступка данас чланови породице убијеног полцајца Лекивућа били су присутни у судници.

Подсјећамо,Више државно тужилаштво у Подгорици подигло је оптужницу против албанских држављана Луана Хасанаја, његовог брата Љуљзима и мајке Нуре због кривичног дјела тешко убиство.

Судија Табаш је као доказни материјал спровео видео надзор  камере Прве банке која се налази у Игалу, Хрецег Нови, непосредно код мјеста злочина. Тако је у судници приказан снимак на којем се види како возило граничне полиције удара у зидић близу поменуте банке и како линеке одређена лица  излазе из тог возила са садњег сједишта. 

Оптужени су навели да сматрају да је снимак монтиран а један од адвоката одбране је тражио да се снимак изузме из доказа, што је суд одбио.

За наредно рочиште планирано је да се изнесу завршне ријечи и  након тога суд би у законски предвиђеном року требао да пресуди Хасанајима поводом ове оптужнице.

Наводи оптужнице:

Према наводима оптужнице, Хасанај је 15.децембра 2019. године хицем из пиштоља "ЦЗ” убио полицајца на дужности Милутина Лековића док се налазио у полицијском возилу “дачија дастер” у Игалу. Потом је, како се наводи у оптужници, пиштољ уперио у полицајца Александра Килибарду, у намјери да га лиши живота. Тада је пиштољ закочио.  Како се наводи у оптужници, злочин се догодио 15. децембра 2019. године око 14.40 часова.

Лековић и Килибарда су тог дана привели Луана, Љуљзима и Нуре Хасанај јер код себе нијесу имали лична документа.

Окривљени су одмах након убиства Лековића и удара возила у бетонску ограду поред пута, изашли из аутомобила и из гепека узели кесу, након чега су се дали у бјекство.

Након краће портаге, бјегунци су уочени у насељу Суторина, а Луан Хасанај се тада машио пиштоља који је уперио према полицајцима који су их уочили и уз пријетње покушао да са братом и мајком уђе у полицијски комби ,,рено трафик“ којим су планирали даљи бијег.

Они су успјели да уђу у комби и наставили да пријете полицији. Овог пута осим пиштољем, Луан је запријетио и активирањем бомбе, на шта је један од полицајаца Луана погодио у руку у којој је држао пиштољ и тако га онеспособио.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:31