/ - ЛУКА БАР ИЛУСТРАЦИЈА
09/02/2022 u 12:57 h
Žana Bojanić, Dragan StojanovićŽana Bojanić, Dragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Из Луке Бар нестало 11.349 пакета цигарета: Ухапшен цариник и извршни директор „Перочевић д.о.о. Бар“

Цариник и још једна особа лишени су слободе због сумње да су повезани са крађом цигарета

Због нестанка веће количине цигарета из Луке Бар ухапшен је један цариник и још једна особа, сазнаје незванично портал Дан. Радио се о царинику Д.Д. (Дејан Дабановић) и возачу камиона М.П. (Мемо Перочевић). Како сазнајемо, возач камиона у овом случају је и извршни директор једне фирме.

image
- ЛУКА БАР ПОРТАЛ ДАН

Како сазнајемо, очекује се још хапшења, а иначе контроле поводом овог случаја су у надлежности Управе царина која је дужна да их изврши јер је Лука Бар под њиховим надзором, а по њиховом позиву, односно пријави, реагује Управа полиције.

"Илегални дуван" – злочин са мало последица на Западном Балкану

- Ухапшени су због крађе цигарета из Луке Бар, предузимају се даље мјере и радње у циљу птпуног расвјетљаваља овог случаја- казао је наш саговорник.

Из полиције наглашавају УП није надлежна и не обавља обезбјеђење складишта у Слободној зони Луке Бар, којом управља поменути оператор, спровођење мјера царинског надзора врши Управа прихода и царина, а надзор над спровођењем Закона о слободним зонама врши министарство надлежно за послове спољне трговине.

Поводом овог случаја провјерава се и  јучерашња лажна дојава о бомби у Луку Бар. Истрага ће утврдити да ли jе она одрађена у циљу споровођена плана изношења цигарета.

- Јуче је полицији око 11,00 часова пријављено од стране службеника Царинске испоставе да је на капији складишта фирме „Montenegro duvan comerc“, које се налази у Слободној зони Луке Бар, од стране непознатих лица, дошло до оштећења царниске пломбе. На лице мјеста су изашле полицијске екипе које су извршиле преглед овог складишта и том приликом је утврђено да недостаје 11.349 пакета разних врста цигарета, од којих је 8.829 пакета предмет кривичног поступка Специјалног државног тужилаштва, по чијем налогу су смјештене у наведено складиште. Након спроведених полицијско – тужилачких активности, утврђен је идентитет власника теретног моторног возила марке „Волво“ који је извршио утовар цигарета из складишта фирме „Montenegro duvan comerc“ у Слободној зони Луке Бар, те су слободе лишени М.П. (44) из Бара као оснивач и извршни директор у правном лицу „Перочевић“ д.о.о Бар због сумње да је извршио кривично дјело кријумчарење и Д.Д. (42) из Бара запослени у Управи прихода и царина због сумње да је извршио кривично дјело злоупотреба службеног положаја.  Осумњичени ће бити приведени уз кривичну пријаву државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Бару.  Предузимају се даље активности на утврђиавању свих околности овог догађаја и идентификацији свих особа које су учествовале у овим незаконитим радњама- навели су из Управе полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:50