Granični prelaz Dračenovac / FOTO: V.P.
15/09/2024 u 15:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Uhapšen turski državljanin zbog falsifikovanja isprava, traže ga i zbog ubistva

Službenici policije su, na graničnom prelazu Dračenovac, uhapsili turskog državljanina E.Y. (43) zbog falsifikovanja isprava, a provjerom je utvrđeno da se u Turskoj potražuje i zbog ubistva.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, njihovi službenici su na tom graničnom prelazu kontrolisali E.Y.

- Posredstvom NCB Interpola Podgorica utvrđeno je da posjeduje tursku putnu ispravu i vozačku dozvolu, kao i ukrajinsku vozačku dozvolu, a koje mu nijesu izdali nadležni organi tih zemalja - kaže se u saopštenju.

Navodi se da je provjerama utvrđeno i da se E.Y. potražuje na nacionalnom nivou u Turskoj zbog krivičnih djela namjerno ubistvo, bjekstvo traženog lica i protivljenje zakonu o poreskom postupku.

Iz policije su kazali da je E.Y. uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave i po tom osnovu je sproveden državnom tužilaštvu u Rožajama na dalju nadležnost.

- Dok se preduzimaju druge mjere i radnje u pravcu dokazivanja da li je ovo lice izvršilo, osim toga, i druga krivična djela - dodaje se u saopštenju.

Kako su naveli iz policije, slijedi komunikacija u pogledu operativne i međunarodne saradnje organa za sprovođenje zakona Turske i Crne Gore.


Uhapšena tri turska državljanina zbog falsifikovanja dokumenata

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 16:54