dusko knezevic
30/04/2024 u 11:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UP: Izručenje Duška Kneževića realizovano rano jutros, uz visoki stepen mjera bezbjednosti

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, su danas, uz asistenciju službenika Sektora policije posebne namjene, uspješno realizovali ekstradiciju biznismena i predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića (65), državljanina Crne Gore, iz Velike Britanije u Crnu Goru, saopšteno je iz Uprave policije.

- Ekstradicija je, rano jutros, realizovana posebnim letom na relaciji London - Podgorica,  uz visoki stepen mjera bezbjednosti. D.K. će biti sproveden Višem sudu u Podgorici na dalju nadležnost, navodi se u saopštenju.

Kako nam je potvrđeno iz policije, on još uvijek nije sletio u Podgoricu. Prema ranijim informacija, očekuje se da u 14 sati avion sleti na naš aerodrom.

(VIDEO) Vladin avion stigao po Duška Kneževića

Duška Kneževića danas izručuju Crnoj Gori

Knežević se potražuje radi vođenja više krivičnih postupaka u našoj državi, zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem potstrekavanja, zloupotreba ovlašćenja u privredi putem potstrekavanja, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

Crna Gora tražila izručenje Kneževića prije skoro pet godina: SDT ga tereti u više optužnica

- Ekstradicioni postupak je, u veoma kratkom roku, sprovoden od strane Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore sa jedne strane, i Ministarstva unutrašnjih poslova Velike Britanije (Home Office) uz podršku Kancelarije oficira za vezu Velike Britanije u Beogradu i Ambasade Velike Britanije u Podgorici, sa druge strane.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 19:24