илустрација, pixabay / -илустрација, PIXABAY
15/07/2021 u 18:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

УП о догађају у Бару: Полицајци поступали професионално, нису никог тукли

О догађају је обавјештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Бару који се изјаснио да у радњама ових лица нема елемената кривичног дјела чије се гоњење предузима по службеној дужности.

Поводом интересовања више медији а у циљу истинитог и објективног информисања јавности о догађају од 9. јула који се одгирао на подручју Бара обавјештавамо Вас сљедеће: 

Саопштење управе полиције:

Службеници Центра безбједности Бар су поступали по пријави М.Р. (22) из Лазаревца који је службеник полиције Републике Србије а који је навео да га је док се налазио у Сутомору физички напало једно њему непознато лице и оборило га на под, док је Ј.Ђ .(24) из Никшића, којег је непосредно пред овај догађаја упознао на том мјесту, из његовог џепа отуђио службену легитимацију, лична документа и новац у износу од 20 еура. 

Полиција је одмах расписала локалну потрагу за Ј.Ђ. док је оперативним радом идентификовано лице које је физички напало службеника полиције Републике Србије М.Р. Утврђено је да је ријеч о Н.Р. 

Полиција је истог дана лоцирала и у службене прострије довела Ј.Ђ. са којим је обављен разговор на околности догађаја. Полиција је прикупила обавјештења од Н.Р. 

О догађају је обавјештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Бару који се изјаснио да у радњама ових лица нема елемената кривичног дјела чије се гоњење предузима по службеној дужности. 

Против Н.Р. поднијета је прекршајна пријава због прекршаја из Закона о јавном реду и миру. 

Запослени једног хотела са подручја Бара су пронашли отуђену службену легитимацију на плажи и она је враћена власнику. 

Обавјештавамо Вас да у термину наведеном у медијима службено возило „Опел виваро“ регистарских ознака П-ПГ-533, а које користи интервентна јединице овог Центра,  није коришћено у службене сврхе, било је паркирано на службеном паркингу. Возило са регистарских ознакама П-ПГ-553 није на располагању службеницима Центра безбједности Бар. 

Припадници Центра безбједности Бар су у односу на Ј.Ђ. и Н.Р. поступали професионално и у складу са законом и њима нису упућиване пријетње нити је било употребе силе од стране припадника полиције. 

Полиција ће списе предмета доставити Одјељењу за унутрашњу контролу рада полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

26. septembar 2021 16:08