Policija, ilustracija / - SCREENSHOT/ N1
21/02/2024 u 12:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

UP: Podnijeta krivična prijava protiv državljanina BiH zbog falsifikovanja isprava

Policija je utvrdila da je M.J. vozio auto marke "audi A8" sa falsifikovanim registarskim oznakama, u kojem je pronađen gasni pištolj i 30 komada municije

Protiv M.J. (35) iz Bosne i Hercegovine podnijeta je krivična prijava zbog falsifikovanja ličnih dokumenata, saopšteno je iz Uprave policije.

Naime, M.J, sa privremenim boravkom u Budvi, 28. januara je priveden u prostorije Odjeljenja bezbjednosti Budva, zbog prijave za nasilje u porodici.

Tom prilikom se ovo lice službenicima Odjeljenja bezbjednosti Budva predstavilo kao službenik državne bezbjednosti Republike Slovenije i na uvid pokazalo legitimaciju Obavještajne agencije koju je izdala Vlada Republike Slovenije, navedeno je u saopštenju UP.

Zbog sumnje na falsifikat, po nalogu tužioca iz Kotora, legitimacija je privremeno oduzeta, a M.J. je tada lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici.

Naknadnim provjerama od strane Odsjeka za međunarodnu operatinu saradnju-INTERPOL-EUROPOL-SIRENE ustanovljeno je da legitimacija nikada nije izdata pomenutom licu.

Sa slučajem je upoznat nadležni tužilac koji je naložio da se protiv M.J. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave.

Policijski službenici su došli do saznanja da M.J. koristi vozilo marke "Audi A8", sa registarskim oznakama koje ne pripadaju tom vozilu. Preduzete su dalje mjere i radnje i od M.J. su prikupljena obavještenja na date okolnosti, te je utvrđeno da za vozilo ne posjeduje saobraćajnu dozvolu niti bilo kakvu dokumentaciju, kao i da registarske oznake ne pripadaju tom vozilu - navodi se u saopštenju.

Vozilo je oduzeto, a pregledom istog je u pronađen gasni pištolj i 30 komada municije.

Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru po čijem je nalogu protiv M.J. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave, a u odnosu na gasni pištolj ovom licu je izdat prekršajni nalog.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 19:47