/ - POLICIJA (FOTO: UPRAVA POLICIJE)
26/04/2023 u 14:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UP: U akciji "Magistrala" oduzete cigarete vrijednosti 20.000 eura

Policija je juče izvršila pretrese na dvije lokacije koje koriste četiri osobe, a koje su nakon toga uz krivičnu prijavu privedene postupajućem državnom tužiocu na dalju nadležnost

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala – Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenje finansijskih istraga su zajedno sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje, a u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Bijelom Polju, realizovali su višemjesečnu aktivnost kodnog naziva „Magistrala“, usmjerenu na suzbijanje krijumčarenja akcizne robe na sjeveru Crne Gore, a koja je rezultirala podnošenjem krivične prijave protiv sedam osoba osoba zbog sumnje da su izvršili krivično djelo krijumčarenje.

Policija je juče izvršila pretrese na dvije lokacije koje koriste četiri osobe, a koje su nakon toga uz krivičnu prijavu privedene postupajućem državnom tužiocu na dalju nadležnost, navode u saopštenju.

- Osumnjičeni su krivična djela izvršili na način što su, od aprila 2021.  godine do oktobra 2022. godine, vršili prodaju neocarinjene robe, pritom organizujući mrežu preprodavaca na teritoriji više gradova u Crnoj Gori, a u namjeri da pribavljanja protivpravne imovinske koristi na štetu budžeta Crne Gore. Vrijednost privremeno oduzete robe – cigareta u navedenom periodu iznosi oko 20.000 eura - zaključuju iz Uprave policije.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 09:21