Uprava policije / - DAN
11/09/2024 u 21:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Uprava policije: Postupali smo isključivo po nalogu tužiteljke

Iz Uprave policije reagovali su na saopštenje Osnovnog državnog tužilaštva Podgorice u vezi prijava državnog sekretara u Ministarstva unutrašnjih poslova Petra Koprivice i direktorice jednog od direktorata u tom ministarstvu Ive Vukoslavčević, ističući da su oni postupali isključivo po nalogu tužiteljke.

Naveli sud da su kasnije iz ODT dobili naređenje da ne postupuju kako je naložila tužiteljka već da dostave spise predmeta na ocjenu i mišljenje.

Nakon sprovedenih radnji tužilac će odlučiti o prijavama protiv Koprivice i Vukoslavčević

Podsjećaju da se Uprava policije danas zvanično oglasila saopštenjem za javnost u kojem se navodi da je policija preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti, a po nalogu postupajuće tužiteljke, u odnosu na prijave koje su podnijeli Koprivica i Vukoslavčević - jedno protiv drugog.

- Dalje se u saopštenju navodi da je postupajuća tužiteljka izvršila pravnu kvalifikaciju djela i naložila da se protiv I.V. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo lažno prijavljivanje. Službenici Uprave policije, Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su isključivo postupali po instrukcijama i nalogu postupajuće državne tužiteljke koja je dala smjernice i obavezujuća uputstva za preduzimanje konkretnih mjera i radnji i podnošenja krivične prijave, tvrde iz Uprave policije.

Pomoćnica ministra MUP-a prijavila državnog sekretara zbog vrijeđanja, a on nju zbog lažnog prijavljivanja

Podnijeta krivična prijava protiv Ive Vukoslavčević za lažno prijavljivanje

Nakon zvaničnog sapštenja Uprave policije zvaničnim saopštenjem oglasilo se Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici.

- Kontaktirali su policijskog službenika koji je postupao u ovom predmetu po nalogu postupajuće tužiteljke, gdje mu je dalje naloženo da ne postupi kako je naložila tužiteljka već da dostavi spise predmeta na ocjenu i mišljenje, te da će odluka biti donijeta nakon sprovedenog izviđajnog postupka. Službenici Uprave policije sačinili su službene zabilješke o načinu dobijanja instruktivnih mjera i radnji i obavezujućih naloga, navode iz policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 01:46