Duško Golubović / - DAN
27/08/2024 u 15:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

VDT ispitivao Golubovića o ubistvu Duška Jovanovića

Bivši službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost ANB Duško Golubović saslušan je danas u ponovo otvorenoj istrazi ubistva Duška Jovanovića.

Bivši pripadnik Agencije za nacionalnu bezbjednost dao je izjavu u svojstvu građanina, potvrdila je "Danu" tužiteljka i potparolka VDT-a Lepa Medenica.

Viša državna tuziteljka Danka Ivanović Đerić na pitanje "Dana" nije željela da potvrdi niti da demantuje da je u prostorije tužilaštva danas u svojstvu građanina saslušala Golubovića ne želeći da kroz bilo kakve izjave za medije utiče na djelotvornost istrage koja je u toku.

Zločin i dalje bez kazne

Podsjetimo,Tužiteljka u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici Danka Ivanović Đerić u maju prošle godine preuzela je istragu o ubistvu Jovanovića. Do sada su, između ostalih, saslušani bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica a nakon toga i bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović.

Glavni i odgovorni urednik "Dana" Duško Jovanović ubijen je 27. maja 2004. godine, petnaestak minuta prije ponoći. Ubice su smrtonosne hice u njega ispalile ispred redakcije lista čiji je osnivač.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 01:59