ВДТ Бијело Поље / М.Н.
13/03/2022 u 08:00 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ВДТ у Бијелом Пољу испитује случај предозирања малољетнице

Породица А.В. саопштила је да има повјерење у државне институције и да очекују да тужилаштво испита читав случај до краја и подигне оптужни предлог против свих оних који су је довели у такво стање

Више државно тужилаштво у Бијелом Пољу предузима радње на утврђивању свих околности смрти малољетне А.В., која је 18. фебруара преминула од посљедица предозирања. Тужилац Славенко Смоловић наложио је вјештачења од стране вјештака за телекомуникације, а прибављена је и медицинска документација која се односи на лијечење малољетне А.В. за вријеме боравка у Клиничком центру Црне Горе.

– Након сазнања да је А.В. преминула у КЦЦГ за вријеме поновног лијечења, тужилац је наложио изузимање медицинске документације како би се спровела вјештачења од стране вјештака медицинске струке. Ради разрјешења ове кривичноправне ствари потребно је да се саслушају одређена лица, након чега ће, по оцјени свих изведених доказа, тужилац донијети одлуку – саопштили су из Вишег државног тужилаштва у Бијелом Пољу.

Породица преминуле дјевојке је саопштила да су упознати са цијелим случајем, као и с тим гдје је и код кога А.В. радила, те да имају повјерење у државне институције и да очекују да Више државно тужилаштво у Бијелом Пољу испита читав случај до краја и подигне оптужни предлог против свих оних који су је довели у такво стање.

Малољетна А.В. затечена је 24. јуна 2021. године без свијести, а након што јој је указана помоћ у бјелопољској болници транспортована је у Клинички центар Црне Горе. Сумња се да је она користила опијате и да је усљед тога изгубила свијест.

– Дежурни љекар Хитне медицинске помоћи Бијело Поље је 24. јуна 2021. у 13.10 пријавио тамошњем Центру безбједности да су поступали по пријави грађана и у једној кући указивали љекарску помоћ малољетној А.В. из Подгорице, која је затечена без свијести – саопштено је раније из Управе полиције.

Према тада објављеним незваничним информацијама, тест на дроге је показао да А.В. користила марихуану и "бензодиазепинес" (БЗД). На основу првих предузетих мјера и радњи утврђено је да је А.В. дошла из Подгорице у Бијело Поље и да је боравила код другарице у изнајмљеном стану. Полицајци су обавили увиђај у кући гдје је А.В. пронађена и том приликом пронашли три празне табле од таблета "ксалол".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:46