Привођење Ђокаја / - фото: Жељка Бојанић
04/10/2021 u 19:05 h
Žana Bojanić, Željka BojanićŽana Bojanić, Željka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО-ФОТО) Ђокају одређено задржавање, ћутао и код тужиоца

Како је раније сазнао портал Дан, након што се Ђокај предао одузета је његова одјећа која је упућена на вјештачење, пред полицијом је ћутао

Осумњичени за убиство Шејле Бакије (19) и тешко рањавање њенога оца који се предао полицији након бјекства, Илир Ђокај (28) саслушан је код вишег државног тужиоца који му је након саслушања одредио тужилачко задржавање до 72 часа. Ђокај и пред тужиоцем није хтио да говори о злочину који је починио.

Ђокаj се предао полициjи нешто након поноћи у пратњи адвоката Срђана Љешковића. Како је раније сазнао портал Дан, од извора блиског истрази, након што се Ђокај предао одузета је његова одјећа која је упућена на вјештачење. Ђокај пред инспекторима није хтио да говори о овом убиству.

Адвокат: Ради се о великој трагедији

Адвокат Срђан Љешковић казао је данас у изјави за портал Дан да се ради о великој трагедији када је у питању убиство Шејле Бакије и замолио је медије да поштују бол обје породице.

- Ђокаја је јуче у касним вечерњим сатима пронашао брат Тони, па је часно поступајући обавијестио мене као браниоца, након чега смо га предали надлежном ЦБ у Подгорици. Сада је све у рукама правосудних органа и молим медије да имају  у виду да се ради  о јуедној страшној трагедији- казао је у изјави за портал Дан адвокат Љешковић.

Према незваничним информацијама, истрага утврђује да ли је Ђокај, како се за сада сумња, био у истој одјећи као у оној у којој је био када је извршио злочин. Такође, изузети су снимци са надзорних камера које се налазе у близини и около лица мјеста и изузета су одређена средства комуникације. За сада, прикупљени подаци усмјеравају истрагу на провјере чињенице да се он крио на територији Црне Горе и да није напуштао земљу.

Ђокај пријетио Шејли: Пролиће се крв! Живот ти је у мојим рукама!

Осумњичени Ђокај од раније је познат полицији, а 25. августа Шејла Бакија пријавила га је полицији због узнемиравања.

– Дана 25. августа 2021. године, око 23 часа, налазила сам се у кући својих родитеља, Карабушко Поље бб, Илир је дошао, ушао у двориште, па се попео на терасу. Кад сам га видјела, покушала сам да задржим врата, али их је Илир одгурнуо и ушао у кућу. Затим ми је запријетио: Ни на небу ни на земљи нећеш бит другога. Нећу ти дат да се удаш за другога! Пролиће се крв за ову ствар! Живот ти је у мојим рукама! Затим је отишао. У кући су били присутни моја малољетна браћа и сестре, који су били у шоку од Илировог упада. Због свега овога што ми ради Илир Ђокај, осјећам се угрожено и страхујем за своју сигурност – навела је тада Бакија у својој пријави.

Из Управе полиције огласили су се раније поводом убиства Бакије.

- За кривично дјело тешко убиство у покушају у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја сумњичи се И.Ђ. Службеници Управе полиције предузимају све мјере и радње из своје надлежности у циљу проналажења починиоца овога дјела. Такође, обавјештавамо јавност да је ово лице од раније познато полицији, те да су полицијски службеници у односу на њега предузимали службене мјере и радње, и против њега је 26. августа 2021. године поднијета прекршајна пријава због прекршаја из чл. 36 став 2 сходно Закону о заштити насиља у породици. Пријаву је поднијела његова бивша невјенчана супруга Ш.Б. у којој је навела да јој је ово лице упућивало пријетње нападом - речено је 2. октобра из полиције. 

Ђокај ћутао о убиству Шејле: Изузети видео-надзор, телефони и одјећа осумњиченог

Одмах по запримљеној пријави у службеним просторијама ЦБ Подгорица на околности догађаја прикупљена су обавјештења од ова два лица.

- Са наводима пријаве и садржајем изјава упознат је дежурни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици који се изјаснио да у конкретном догађају нема елемената бића кривичног дјела. Он је лишен слободе због прекршаја из чл. 36 став 2 сходно Закону о заштити насиља у породици, те је наредног дана, 27.8.2021. године, приведен надлежном судији за прекршаје на даље поступање - истакли су тада из полиције.

Осим тога, против њега су службеници Управе полиције у претходном периоду поднијели и кривичне пријаве. Због сумње да је извршио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога он је процесуиран 2017. године, док је 2019. поднијета кривична пријава због сумње да је извршио кривично дјело насилничко понашање.

ВИДЕО: ЖЕЉКА БОJАНИЋ/ПОРТАЛ ДАН

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:51