Фото: Увиђај убиства Шејле Бакија (Фото: Срђан Бољевић) Десно: Осумњичени Ђокај
04/10/2021 u 09:03 h
Željka Bojanić, Žana BojanićŽeljka Bojanić, Žana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђокај ћутао о убиству Шејле: Изузети видео-надзор, телефони и одјећа осумњиченог

Ђокаj се предао након скоро четири дана бjекства, колико jе полициjа трагала за њим због сумње да jе у четвртак убио Бакиjу са коjом jе био у ванбрачноj заjедници, када jе тешко ранио њеног оца

Илир Ђокаj (28) осумњичени за убиство невjенчане супруге Шеjле Бакиjе (19) предао се полициjи нешто након поноћи у пратњи адвоката Срђана Љешковића. Како сазнаје портал Дан од извора блиског истрази, након што се Ђокај предао одузета је његова одјећа која је упућена на вјештачење. Како сазнајемо, након што је приведен полицији Ђокај пред инспекторима није хтио да говори о овом убиству. 

Полиција трага за Ђокајем због убиства жене: Пријављивала га због пријетњи

Осумњичени за убиство Шејле Бакије се предао полицији

Према незваничним информацијама, истрага утврђује да ли је Ђокај , како се за сада сумња, био у истој одјећи као у оној у којој је био када је извршио злочин. Такође, изузети су снимци са надзорних камера које се налазе у близини и около лица мјеста и изузета су одређена средства комуникације која се повезују са Ђокајем. За сада, прикупљени подаци усмјеравају истрагу на провјере чињенице да се он крио на територији Црне Горе и да није напуштао земљу.

Надлежни морали реаговати превентивно, Шејла била угрожена због пријетњи

Подсјећамо, Ђокаj се предао након скоро четири дана бjекства, колико jе полициjа трагала за њим због сумње да jе у четвртак убио Бакиjу са коjом jе био у ванбрачноj заjедници, када jе тешко ранио њеног оца. Трагедиjа се догодила на Карабушком пољу, у дворишту породице Бакиjа.

Пуцњава на Карабушком пољу: Убијена жена, осумњичени у бјекству, трагедији претходила свађа

Поводом овог случаја, у Тузима је јуче одржан протест грађана са којег је тражено од Управе полициjе, Министарства унутрашњих послова и потпредсjедника Владе за безбjедност Дритана Абазовића покретање хитне истраге о овом случаjу насиља над женама, коjе jе завршило трагичним губитком младог живота, упркос чињеници да jе насиље приjављивано полициjи и правосуђу.

Пријављивала га због пријетњи

Из Управе полиције огласили су се раније поводом убиства Шејле Бакија, тада је у току била потрага за Ђокајем.

- За кривично дјело тешко убиство у покушају у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја сумњичи се И.Ђ. Службеници Управе полиције предузимају све мјере и радње из своје надлежности у циљу проналажења починиоца овога дјела. Такође обавјештавамо јавност да је ово лице од раније познато полицији, те да су полицијски службеници у односу на њега предузимали службене мјере и радње и против њега је 26. августа 2021. године поднијета прекршајна пријава због прекршаја из чл. 36 став 2 сходно Закону о заштити насиља у породици. Пријаву је поднијела његова бивша невјенчана супруга Ш.Б. у којој је навела да јој је ово лице упућивало пријетње нападом- речено је 2. октобра из полиције. 

Одмах по запримљеној пријави у службеним просторијама Центра безбједности Подгорица на околности догађаја прикупљена су обавјештења од ова два лица.

- Са наводима пријаве и садржајем изјава упознат дежурни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици који се изјаснио да у конкретном догађају нема елемената бића кривичног дјела. Он је лишен слободе због прекршаја из чл. 36 став 2 сходно Закону о заштити насиља у породици, те је наредног дана, 27.08.2021. године приведен надлежном судији за прекршаје на даље поступање- истакли су тада из полиције.

Осим тога, против њега су службеници Управе полиције у претходном периоду поднијели и кривичне пријаве. Због сумње да је извршио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога он је процесуиран 2017. године, док је 2019. године поднијета кривична пријава због сумње да је извршио кривично дјело насилничко понашање.

- Такође истичемо да је значајно интересовање у односу на догађај од 30. септембра исказао предсједник Општине Тузи Ник Ђељошај са којим службеници Управе полиције остварују континуирану комуникацију и сарадњу- наведено је у ранијем саопштењу.

Осумњичени Ђокај од раније је познат полицији, а 25. августа, Шејла Бакија пријавила га је полицији због узнемиравања.

– Дана 25. августа 2021. године око 23 часа, налазила сам се у кући својих родитеља, Карабушко Поље ББ, Илир је дошао, ушао у двориште, па се попео на терасу. Кад сам га видјела, покушала сам да задржим врата, али их је Илир одгурнуо и ушао у кућу. Затим ми је запријетио: Ни на небу ни на земљи нећеш бит другога. Нећу ти дат, да се удаш за другога! Пролиће се крв за ову ствар! Живот ти је у мојим рукама! Затим је отишао. Кући су била присутна моја малољетна браћа и сестре, који су били у шоку од Илировог упада. Због свега овога што ми ради Илир Ђокај, осјећам се угрожено и страхујем за своју сигурност – навела је тада  у својој пријави.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:04