ZORAN LAZAREVIĆ / - FOTO: MIĆKO VUJISIĆ
27/10/2024 u 12:33 h
Željka Bojanić, Mićko VujisićŽeljka Bojanić, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO/FOTO) Lazarević: Večeras će vojnici noćiti u kućama mještana, teren je ogroman, a osumnjičeni ga dobro poznaje

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević kazao je u izjavi za medije da će večeras pripadnici Vojske noćiti u svakoj kući kod mještana u selu Sokolac.

Lazarević je to saopšto tokom obilaska lica mjesta gdje je izvršeno dvostruko ubistvo.

- Mogli ste se uvjeriti da je od juče vojska na terenu, od danas u većem broju. Vidite da je teren dosta velik. Da je u pitanju pojedinac čije je ponašanje teško pretpostaviti. Na ovolikom velikom području on je mogao krenuti u svakom pravcu- naglasio je Lazarević.

Dodao je da Vojska koristi i posebnu opremu.

image

VOJSKA PRETRAŽUJE TEREN

- FOTO: MIĆKO VUJISIĆ
image

VOJSKA PRETRAŽUJE TEREN

- FOTO: MIĆKO VUJISIĆ

- Koristiće se oprema za dnevno posmatranje, koristiće se oprema za noćno posmatranje. U pitanju je pojedinac i velika teritorija. Pojedinac čije postupanje nije lako pretpostavivi, koji je vičan da poznaje teren

. Svaki građanin sad ima važnu ulogu, da sve, bilo kakav znak, bez obzira je li tačan ili ne, javi, da nam pomogne da što prije nađemo tu osobu i zaštitimo građanje- dodo je on.

(FOTO/VIDEO) Pogledajte kako izgleda mjesto dvostrukog ubistva

Lazarević je saopštio ispred Vojske Crne Gore da su danas bili u situaciju da izjave saučešće porodici Madžgalja.

- Moram pohvaliti i dosadašnji odziv građana.

Molim da svi damo što veći doprinos kako bi zaštiti živote- naglasio je on.

image

VOJSKA PRETRAŽUJE TEREN

- FOTO: MIĆKO VUJISIĆ

(FOTO/VIDEO) Policija i vojska opkolile Tomaševo: Pod punom opremom i naoružanjem tragaju za ubicom

Na pitanje novinara kazao je da je izašlo u medije da je osumnjičeni naoružan i da se ne zna  koliko mu je municije ostalo.

- U svim kućama će večeras ovdje noćiti naši vojnici. Imamo rezervne snage, obučeni su vojnici za to. Nadamo se dobrim rezultatima. Treba strpljenje - kazao je Lazarević na pitanje portala Dan povodom napora i rizika kojem su izloženi Vojnici Crne Gore.

Podsjećamo, u toku je drugi dan intenzivne potrageć za Alijom Balijagićem, osumnjičenim da je izvršio dvostruko ubistvo u kojem su stradali brata i sestra Jovan i Milenka Madžgalj.

Pri ulazu u Tomaševo primjećen je veći broj policije i Vojske Crne Gore, koji su pod punom opemom.

Svako vozilo i lice koje pristupi u ovo mjesto se kontroliše.

Kako je portal Dan izvještavao, od trenutka kada je zločin prijavljen policija je sve raspoložive kapacitete angažovala povodom ovog slučaja.

Pored toga angažovana  je i  podrška specijalnih timova Vojske Crne Gore.

Bijelo Polje, prilazi tom gradu i izlazi iz njega, kao i selo Sokolac u rejonu Tomaševa u kojem se zločin i desio, pod policijskom su opsadom.

U potragu su i dalje uključene sve raspoložive snage Uprave policije, uključujući i helikopterske jedinice, a sinoć su u toj rejonu upućene specijalne snage policije i psi tragači.

Angažovani su i pripadnici Posebne jedinice policije i Protivterorističke jedinice policije.

Osumnjičeni za ubistvo je Alija Balijagić, višestruki povratnik.

Podsjećamo, Uprava policija apeluje na mještane sela da ne izlaze iz kuća i ne puštaju nepoznata lica jer je ubica još uvijek na slobodi.

Policija se uranijem zvanično oglasila povodom ovog ubistva.

- Večeras je oko 21.10 časova policiji u Bijelom Polju prijavljeno da su u zaseoku Sokolac u blizini Tomaševa života lišena dva lica starije životne dobi, čija su tijela pronađena u kući, a da se izvršilac naoružan dao u bjekstvo. Sve raspoložive policijske jedinice Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“, Protivterorističke jedinice, policijski psi i helikopterska jedinica MUP-a i Vojske Crne Gore stavljene su na raspolaganje i preduzimaju intenzivne aktivnosti u cilju lociranja i lišenja slobode ovoga lica. Apelujemo na građane Bijelog Polja, naročito mještane pomenutog sela, da budu oprezni, ostanu u svojim objektima stanovanja i ne dozvole ulazak u iste nepoznatim licima, dok policija preduzima sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju stavljanja bezbjednosne situacije pod kontrolu i lišenja slobode izvršioca. Osim toga, apelujemo na građane da bilo koju informaciju koju smatraju da može biti značajna, u odnosu na ovaj događaj, prijave policiji. O daljim tokom dešavanja policija će se blagovremeno oglasiti - navodi se saopštenju UP objavljenog u petak veče.

Intenzivna akcija policije i svih službi koje su uključene povodom rješavanja ovog zločina i pronalaska ubice su i dalje u toku 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. oktobar 2024 15:47