Vesna Medenica, Zdravko Begović, odloženo suđenje / - PORTAL DAN
25/06/2024 u 12:55 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO/FOTO) Medenica i Vlahović Milosavljević pred sudom u septembru: Izostao svjedok

Suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici i suspendovanoj sudiji Privrednog suda Milici Vlahović Milosavljević odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici za 17. septembar u 12 časova.

Razlog odlaganja ročišta je izostanak svjedoka Željka Aprcovića, koji je, kako je kazala postupanuća sudija Nada Rabrenović uredno pozvan i poziv mu je uručen 4. juna.

Aprcović je prvi svjedok predviđen optužnicom. Na prethodnom ročištu Medenica i Vlahović Milosavljević iznijele su odbranu.

Medenica je negirala protivzakonit uticaj u odnosu na suspendovanu sudiju Privrednog suda Milicu Vlahović Milosavljević, ističući da u optužnici nema dokaza - samo mržnje.

image

Vesna Medenica, Zdravko Begović, odloženo suđenje

- PORTAL DAN

Vlahović Milosavljević, optužena da je kao sudija Privrednog suda Crne Gore, krajem 2018. i početkom 2019. godine pod pritiskom Medenice zloupotrebila službeni položaj, takođe je negirala krivicu.

image

Vesna Medenica, Zdravko Begović, odloženo suđenje

- PORTAL DAN

Sudija Rabrenović naložila je zastupnicima optužbe, tužiocima Vukasu Radonjiću i Jovanu Vukotiću da izdvoje iz spisa SMS poruke koje treba sprovesti na narednim ročištu.

(VIDEO) Medenica: Optužnica sadrži mržnju; Vlahović Milosavljević: Nije bilo pritiska, iskaz u SDT-u proizvod straha

Advokat Zdravko Begović, branilac Medenice, ukazao je sudu da drugi branilac okrivljene Zdenko Tomanović nije dobio poziv, pa kako nije obaviješten o održavanju ročišta, nije ga cjelishodno ni održavati. Na to je sudija Rabrenović kazala da je jedan branilac dovoljan za odbranu. Međutim, kako je suđenje svakako odloženo zbog odsustva svjedoka, to nije posebno razmatrao.

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 13:41