Bijelo Polje / foto: Mićko Vujisić, Dan
27/10/2024 u 15:40 h
Željka Bojanić, Mićko VujisićŽeljka Bojanić, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Građani Bijelog Polja o tragediji u Sokolcu: "Ne osjećamo se sigurno, nadležni trebali ranije da reaguju"

Građani Bijelog Polja, nakon dvostrukog ubustva koje se desilo u selu Sokolac kod Tomaševa, osjećaju se nesigurno.

Neki od njih smatraju da su nadležni trebali ranije da reaguju u odnosu na osumnjičenog Aliju Balijagića.

image

Matija Radović

foto: Mićko Vujisić, Dan

- Definitivno se ne osjećam sigurno. Naravno da postoji panika. Cijeli grad priča o tome. S obzirom na to da je moje selo blizu, mislim da su tu i policija i vlast i bilo ko ko je vezan za to zakazli. To su stvari koje moraju da se prate, ovo je malo mjesto. Moje selo je Potrk, blizu Tomaševa, blizu mjesta gdje se desilo to nepočinstvo. Neprijatno je. Građani moraju u svojim kućama da ostanu, zaključani, da paze na svaki pokret jer vreba opasnost - kazao je u izjavi za portal Dan Matija Radović.

- Što se tiče ovog tragičnog događaja, mogu da kažem da su mnogi prijavljivali slučaj, da su čovjeka viđali da je naoružan. Već kad se dogodila tragedija onda se svi angažuju da to spriječe. Međutim to je trebalo da se uradi na vrijeme. Znali su da je čovjek 30 godina bio u zatvoru. Ovo nikad ne bi trebalo da se ponovi, da se učimo na greškama-Kazao je u izjavi za portal Dan Mevludin Beganović.

image

Mevludin Beganović

foto: Mićko Vujisić, Dan

Podsjećamo, u toku je drugi dan intenzivne potrage za Alijom Balijagićem, osumnjičenim da je izvršio dvostruko ubistvo u kojem su stradali brata i sestra Jovan i Milenka Madžgalj.

(FOTO) Osnovna škola u Tomaševu neće raditi sve dok traje potraga za osumnjičenim za ubistvo

Kako je portal Dan izvještavao, od trenutka kada je zločin prijavljen policija je sve raspoložive kapacitete angažovala povodom ovog slučaja.

Pored toga angažovana  je i  podrška specijalnih timova Vojske Crne Gore.

(VIDEO/FOTO) Lazarević: Večeras će vojnici noćiti u kućama mještana, teren je ogroman, a osumnjičeni ga dobro poznaje

Bijelo Polje, prilazi tom gradu i izlazi iz njega, kao i selo Sokolac u rejonu Tomaševa u kojem se zločin i desio, pod policijskom su opsadom.

U potragu su i dalje uključene sve raspoložive snage Uprave policije, uključujući i helikopterske jedinice.

(FOTO/VIDEO) Pogledajte kako izgleda mjesto dvostrukog ubistva

Angažovani su i pripadnici Posebne jedinice policije i Protivterorističke jedinice policije.

Osumnjičeni za ubistvo je Alija Balijagić, višestruki povratnik.

Podsjećamo, Uprava policija apeluje na mještane sela da ne izlaze iz kuća i ne puštaju nepoznata lica jer je ubica još uvijek na slobodi.

(VIDEO/FOTO) Vojska pretražuje teren kod kuće u kojoj je izvršeno dvostruko ubistvo

Policija se u ranijem zvanično oglasila povodom ovog ubistva.

- Večeras je oko 21.10 časova policiji u Bijelom Polju prijavljeno da su u zaseoku Sokolac u blizini Tomaševa života lišena dva lica starije životne dobi, čija su tijela pronađena u kući, a da se izvršilac naoružan dao u bjekstvo. Sve raspoložive policijske jedinice Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“, Protivterorističke jedinice, policijski psi i helikopterska jedinica MUP-a i Vojske Crne Gore stavljene su na raspolaganje i preduzimaju intenzivne aktivnosti u cilju lociranja i lišenja slobode ovoga lica. Apelujemo na građane Bijelog Polja, naročito mještane pomenutog sela, da budu oprezni, ostanu u svojim objektima stanovanja i ne dozvole ulazak u iste nepoznatim licima, dok policija preduzima sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju stavljanja bezbjednosne situacije pod kontrolu i lišenja slobode izvršioca. Osim toga, apelujemo na građane da bilo koju informaciju koju smatraju da može biti značajna, u odnosu na ovaj događaj, prijave policiji. O daljim tokom dešavanja policija će se blagovremeno oglasiti - navodi se saopštenju UP objavljenog u petak veče.

Intenzivna akcija policije i svih službi koje su uključene povodom rješavanja ovog zločina i pronalaska ubice su i dalje u toku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. oktobar 2024 15:42