Виши суд у Подгорици / -DAN
29/11/2021 u 08:20 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Виши суд у Подгорици одлучио у случају „Мањифико“: Oдбијен оптужни предлог против судије Јовића

Из Вишег суда „Дану“ је саопштено да је оптужни предлог против судије Драгоја Јовића, поднијет због кривичног дјела злоупотреба службеног положаја из чл. 416 став 1 КЗЦГ, одбијен

Један од ухапшених у полициjскоj акциjи "Мањифико" Срђан Павловић, коме се пред Вишим судом у Подгорици суди по оптужници у којој је означен као припадник седмочлане криминалне организациjи Данила Ђуровића, која се терети да је из Jужне Америке у Црну Гору прокриjумчарила 18 килограма кокаина, поднио jе оптужни предлог против судиjе тог суда Драгоjа Jовића.

Из Вишег суда су нам саопштили да је оптужни предлог поднијет против судије Јовића због кривичног дјела злоупотреба службеног положаја из чл.416 став 1 КЗЦГодбијен јер нема довољно доказа да је окривљени основано сумњив за дјело које је предмет оптужбе.

– Против овог рјешења може се изјавити жалба Апелационом суду у року од три дана од пријема преписа рјешења – саопштено је "Дану" из Вишег суда.

Осим Ђуровића и Павловића, оптужницом Специјалног државног тужилаштва обухваћени су и Милош Петрић, Ђуро Перовић, Бранимир Милетић, Тони Петковић и Раде Самарџић. У оптужном акту jе наведено да ниjесу идентификоване особе из Колумбиjе коjе су учествовале у шверцу кокаина.

image

Кокаин

-Фото: STOCK PHOTOS

Павловић jе у истрази изнио одређене детаље о својој улози у криминалноj организациjи коjу jе, према оптужници, формирао Ђуровић. Он је казао да jе по Ђуровићевом налогу утоварио дрогу на брод коjи jе у маjу упловио у Бококоторски залив.

На саслушању пред специjалним тужиоцем, он је разоткрио и улоге осталих чланова ове криминалне организациjе.

Како тврде из СДТ-а, Павловићев исказ jе потврђен и материjалним доказима и листинзима телефонских комуникациjа коjе су оптужени остваривали у периоду када jе дрога унесена у Црну Гору.

У оптужном акту се наводи да је Ђуровић од Рада Самарџића добио информациjу да ће се Павловић као морнар укрцати на брод "Мањифико", коjи jе имао планирану путању погодну за нелегалне послове ове криминалне организациjе.

– По налогу Данила Ђуровића, Самарџић jе пришао Павловићу и предложио му могућност лаке зараде коjа подразумиjева преношење одређене количине дроге из Jужне Америке у Котор. Упркос ризику, Павловић jе прихватио ту понуду, а од Ђуровића jе приjе укрцаjа добио криптовани телефон преко коjег jе добио инструкциjе о мjесту и времену преузимања наркотика када се брод "Мањифико" усидрио у Колумбиjи.

Кокаин трампио за аутомобил, мотор и сат

Према оптужници, за успjешно обављен посао Павловић jе добио два килограма кокаина, док jе Ђуровић за себе узео десет и по, а Петрић пет и по килограма.

Павловић jе у истрази испричао да jе два килограма кокаина дао у замjену за аутомобил "ауди А8", мотор "пјађо" француских таблица и ручни сат "картијер".

Павловић jе потом од двиjе непознате особе преузео 18 килограма кокаина, коjи jе сакрио на броду. Приjе усидрења у которској луци, он jе, по раниjем договору са Ђуровићем, са брода у море код Верига избацио товар са дрогом, коjи су, како се основано сумња, глисером чекали Милош Петрић, Ђуро Перовић и Бранимир Милетић. Кокаин jе извучен из мора и глисером пребачен на "сигурно" – пише у оптужници.

Сви ухапшени у полициjскоj акциjи "Мањифико" су пред виjећем судиjе Драгоjа Jовића тврдили да ниjесу криви за шверц 18 килограма кокаина.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 01:52