/ -INTERNET
12/12/2021 u 08:19 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

На основу споразума о признању кривице: Зиндовић годину и по у затвору и да плати 9.000 еура

Зиндовић је признао да је посједовао кокаин, марихуану, хероин, морфин и пиштољску муницију

Виши суд у Подгорици осудио је Дарка Зиндовића на јединствену казну затвора у трајању од годину и шест мјесеци због извршења кривичних дјела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога и недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Поред затворске казне, изречена му је и новчана казна у износу од 9.000 еура, које је дужан да уплати на рачун буџета у року од три мјесеца по правоснажности пресуде. У случају да не плати у остављеном року, суд ће новчану казну замијенити казном затвора, тако што ће за сваких започетих 25 еура новчане казне одредити један дан казне затвора. Пресуду је донијела судија Весна Ковачевић на основу споразума који су претходно потписали окривљени и државни тужилац у ВДТ-у у Подгорици Маја Јовановић. Зиндовић је признао да је посједовао кокаин, марихуану, хероин, морфин и пиштољску муницију.

– Окривљени признаје да је дана 14.6.2021. године, у П., Ул. Г. Д. бр..., ради продаје држао кокаин, марихуану, хероин, морфин – супстанце које су проглашене за опојну дрогу, на начин што је у својој кући држао двије ПВЦ кесе у којима се налазио кокаин у количинама од 9,868 грама и 8,484 грама, као и марихуанa, једну ПВЦ кесу у којој су се налазили хероин и морфин у количини од 100,060 грама, те вагу за прецизно мјерење и машину за вакумирање са више ПВЦ кеса, као и новац у износу од 2.150 еура који потиче од извршења кривичног дјела – наводи се у споразуму о признању кривице који је потврђен почетком децембра.

Како се даље наводи, Зиндовић је признао и да је неовлашћено, без одговарајуће исправе о оружју, држао муницију, и то 13 комада пиштољске муниције калибра 9 мм, супротно одредби члана 5 став 2 Закона о оружју. Опојну дрогу, новац и муницију пронашли су овлашћени полицијски службеници приликом претреса стана окривљеног. Сходно члану 300 став 7 Кривичног законика Црне Горе, од Зиндовића су након усвајања споразума трајно одузети пронађени предмети.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 20:55