Голубовић / Фото: Дан
02/12/2021 u 17:12 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Вуки Голубовићу одложено више од тридесет рочишта

Голубовић је као високи функционер ДПС-а био на челу општине Беране више од десет година, да би на краjу био оптужен да jе злоупотриjебио службени положаj

Суђење бившем предсjеднику општине Беране Вуки Голубовићу, његовом брату Милану и наjближим сарадницима није почело ни послиjе више од три године од када је Специјално државно тужилаштво подигло оптужницу против њих.

Скоро годину дана одлагана jе контрола оптужнице пред подгоричким Вишим судом, јер је више пута враћана тужилаштву на допуну истраге, а када jе напокон потврђена, почетак суђења је одлаган више од тридесет пута и још увијек се одлаже из разноразних разлога – болести оптуженог Дарка Малишића, захтjева одбране за изузеће судског виjећа, неуредних доставница, неодазивања појединих оптужених позиву суда и покушаjа суда да преко полициjе дође до њих.

Вука Голубовић је као високи функционер ДПС-а био на челу општине Беране више од десет година, да би на краjу био оптужен да jе злоупотриjебио службени положаj и оштетио буџет града на чиjем jе челу био.

Поред Вуке Голубовића и Дарка Малишића, актом тужилаштва обухваћен jе и Милан Голубовић, као и бивши начелник беранског катастра Момчило Саjичић и геодета Вучета Малишић. Оптужницом jе обухваћено и правно лице ДОО Техностар Беране.

Током провjере финансиjске документациjе беранске општине, Специjално тужилаштво jе утврдило да jе Голубовић 2011. године, без правног основа, инвеститора, компаниjу Техностар изградња из Берана, ослободио плаћања накнаде за уређивање грађевинског земљишта.

Вука Голубовић jе на рочишту за провjеру оптужнице казао да jе читав оваj случаj конструкциjа његовог наследника на мјесту предсједника општине Беране, како би дошао на ту позицију.

Приликом контроле оптужнице, браниоци оптужених су тражили да се поступак против њихових клиjената обустави jер су, како тврде, наводи оптужног акта неосновани.

Голубовић се терети да jе општински буџет оштетио за укупно 192.761 еуро.

Портпарол подгоричког Вишег суда Аида Музуровић раније је саопштила да суд нема евиденцуjу о броjу одложених главних претреса у овом предмету. Међутим, последње рочиште, које је било заказано за 22. новембар, само је jедно у низу одложених. Из СДТ-а нисмо добили одговоре на питања да ли је поступак против Голубовића могао бити раздвојен и када наступа застара у овом предмету.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

22. januar 2022 17:02