БАРИКАДЕ НА ЦЕТИЊУ/ - ФБ, ИЛУСТРАЦИЈА
16/09/2021 u 12:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Због нереда на Цетињу поднијете прекршајне пријаве против још десет особа

Поред наведеног броја, полиција је идентификовала још 57 особа које су учествовале у нередима на Цетињу и у току су полицијско – тужилачке мјере и радње у односу на ова лица

Управа полиције Црне Горе поднијела је још десет пријава због нереда на Цетињу који су се догодили 4. и 5. септембра.

-Службеници Управе полиције су идентификовали још седам особа које су 4. и 5. септембра  на Цетињу на непријављеном јавном окупљању нарушавале јавни ред и мир, као и три особе које су 12. септембра на непријављеном јавном окупљању уклониле заштитну ограду-саопштено је из Управе полиције.

Припадници полиције су идентификовали седам особа које су нарушавале јавни ред мир на Цетињу 4. и 5. септембра на начин што су уклониле заштитну ограду и након тога каменицама и разним другим предметима гађали полицијске службенике. Ова лица су се оглушила о издата упозорења и наређења припадника полиције и наставила са изазивањем нереда. 

О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву Цетињу који се изјаснио да се у радњама ових особа не стичу елементи кривичних дјела. 

-Цетињска полиција је против П.М. (34), Ј.Д. (48), Р.Ч. (47), И.Ђ. (58), Б.Г. (39), Ј.В. (64) и Д.В. (34) сви из Цетиња, поднијела прекршајне пријаве због почињених прекршаја из Закона о јавном реду и миру.  Осим тога, идентифковане су особе које су на непријављеном јавном окупљању 12. септембра на Цетињу физички уклонила заштитну ограду-наводе из УП.

О свему је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Цетињу који се изјаснио да у радњама ових лица нема елемената кривичних дјела. 

-Против М.Г. (38), Р.В. (30) и Б.Ђ. (31) из Цетиња, полиција је поднијела прекршајне пријаве због почињених прекршаја из Закона о јавном реду и миру. Поред наведеног броја, полиција је идентификовала још 57 особа које су учествовале у нередима на Цетињу и у току су полицијско – тужилачке мјере и радње у односу на ова лица о чему ће јавност бити благовремено обавјештен- наводе из УП.

Подсјећају да су против четири особе већ поднијете кривичне пријаве, против три прекршајне пријаве а за 12 особа су издати прекршајни налози. 

Службеници Управе полиције у срадњи са надлежним тужилаштвом настављају активности на идентификацији починилаца прекршаја и кривичних дјела извршених на непријављеним јавним окупљанима на Цетињу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:36