/ илустрација фото: Управа полиције
08/06/2021 u 10:26 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Због тамних стакала санкционисано 66 возача

Апелујемо на возаче да поштују саобраћајне прописе и на возилима не затамњују бочна вјетробранска стакла, у равни возача (возач и сувозач), речено је из полиције

Активностима собраћајне полиције, појачаним контролама учесника у саобраћају, као и контролом станица за технички преглед возила, уочено је да један број возила супротно Закону о безбједности саобраћаја на путевима има накнадно затамњена бочна вјетробранска стакла, у равни возача (возач и сувозач). Санкционисано је 66 возача.

- Поред тога што је забрањено да оваква возила учествују у саобраћају, управљањање возилима са затамњеним стаклима  је веома небезбједно, поготово у ноћним и условима смањење видљивости. Имајући у виду наведено, службеници саобраћајне полиције су 5. и 6. јуна 2021. године, реализовали појачану контролу саобраћаја, у оквиру које и оперативну акцију Фолија. Због уочених прекршаја и управљања оваквим возилом санкционисано је 66 возача- речено је из Управе полиције.

Поред новчане казне прописане Законом о безбједности саобраћаја на путевима, додатна прописана санкција возачима који управљају оваквим возилом је, искључивање из саобраћаја и упућивање на контролни текнички преглед, који поред трошкова техничких прегледа, укључује и трошкове уклањања фолија са стакала возила. 

- Апелујемо на возаче да поштују саобраћајне прописе и на возилима не затамњују бочна вјетробранска стакла, у равни возача (возач и сувозач), првенствено из разлога безбједности, а након тога и да се не би излагали додатним трошковима уколико буду уочени и контролисани од стране полицијских службеника- истакли су из полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 07:27