/ Министарство финансија - фото: Дан
29/06/2021 u 17:47 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Званичан став Адвокатске коморе до краја седмице: Наставак штрајка или споразум са Министарством

Према незваничним сазнањима портала Дан, адвокати ће да се изјасне гласањем o предлогу споразума који би евентуално требао да буде рјешење

Адвокатска комора би требало да у наредна два дана, или до краја седмице,  аопшти свој званичан став по питању евентуалног споразума са Министарством финансија и социјалног старања, сазнаје незванично портал Дан. То је одлучено након данашњег састанка Адвоката у Адвокатској Комори Црне Горе. Након тога би требало да буде познато да ли се штрајк адвоката наставља или прекида.

Према незваничним сазнањима портала Дан, адвокати ће да се изјасне гласањем o предлогу споразума који би евентуално требао да буде рјешење у односу са Министарством.  Након гласања за или против, требао би да буде јасан њихов следећи корак.

Подсјећамо, како је протал Дан данас раније писао, Адвокатска комора одржала је сатсанак на којем је било ријечи њихоивм даљим корацима везано за штрајк. Адвокатска комора и Министарство финансија раније је водило преговоре који воде ка евентуалном рјешењу, тада су усагласили неке ставове. 

Како је раније писао портал Дан, министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић одржао је раније са сарадницима и представницима Управе прихода и царина састанак са предсједником и представником Адвокатске коморе.

Према незваничним инфомацијама, тај разговор се односио на евентулано формирање радне групе која би требало да ради на измјени и допуни Закона о фискализацији у односу на адвокате.

Подсјећамо, Адвокатска комора Црне Горе донијела је одлуку да од 24. маја, обустави пружање правне помоћи адвоката на цијелој територији државе све до испуњена захтјева којим се тражи да се измијени Закон о фискализацији и да се ова дјелатност изузме из његове примјене. У саопштењу је тада појашњено да на овај начин адвокатура брани достојанство, самосталност и независност на којима се темељи постојање те професије.

- На овај поступак Адвокатска комора је била принуђена због неуспјелих преговора који су вођени са Владом, а због чега би се адвокати нашли у изузетно отежаном положају приликом обављања ђелатности и били једини представници ове професије у региону који подлијежу фискализацији- наводи се у ранијем саопштењу Адвокатске коморе које потписује предсједник Здравко Беговић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 09:56