FOTO: CEP / - FOTO: CEP
14/09/2024 u 08:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

CEP: Vjerujemo da ćemo biti faktor vlasti u Podgorici

Crnogorska evropska partija (CEP) je novi subjekt na političkoj sceni Crne Gore i kao takav prvi put učestvuje na izborima u Podgorici, saopštio je član Predsjedništva i Glavnog odbora CEP-a i odbornički kandidat Zoran Damjanović.

- Odluka rukovodstva stranke da samostalno učestvujemo na ovim izborima je dokaz da imamo kompetentne i stručne ljude i nadasve ličnosti neokaljanih biografija, i da će sve ono sto obećamo u predizbornoj kampanji biti ispunjeno, ako budemo - a vjerujemo da oćemo, faktor vlasti u Podgorici i Crnoj Gori. Građani Podgorice svakodnevno nam ukazuju na saobraćajne i komunalne probleme kao i na veliki broj neriješenih zahtjeva za legalizaciju individualnih objekata. Naši stručni timovi su sačinili programe kako riješiti ove probleme i oni su dostupni građanima kroz veliki broj dosad prezentiranih saopštenja - navodi u saopštenju.

CEP: Da ne učimo iz tuđih čitanki

Ističe da će se CEP zalagati da se dodijeli plac i obezbijede sredstva Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi za izgradnju gradske saborne crkve kao i plac za izgradnju zgrade svih važnih Crnogorskih institucija.

- Smatramo da je Podgorica kao glavni grad to u obavezi da uradi. Takođe želim da istaknem da izgradnjom gradske saborne crkve CEP ne odustaje i nikad to neće uraditi, od glavnih načela partije a to su: raskid sramnog temeljnog ugovora i vraćanje svih sekularnih objekata u vlasnistvo drzave Crne Gore. I niikad nećemo odustati od naših principa i zahtjeva da se stare naše crnogorske crkve i manastiri, naši starina danas i od 1918. okupirani hramovi vrate u vlasništvo i posjed Crne Gore i da u njima služi naša domicilna, autentična crkva, a ne njima da gospodari strana crkva druge države - navodi Damjanović. 

Prema njegovim riječima, vrlo brzo će građani imati na uvid i rezoluciju o genocidu nad Crnogorcima "izvršenim od strane srbijanske vojske, žandarmerije i plaćeničkih odreda u kraljevini SHS od 1918. pa decenijama nadalje".

- Naravno jos jače ćemo se zalagati za ulazak CG u EU i jačanje odnosa sa NATO zemljama, čija je Crna Gora punopravna članica. Na kraju kao rođeni Podgoričanin vjerujem da ce građani na ovim izborima prepoznati Crnogorsku evropsku partiju -CEP, kao partiju koja će zaista raditi na razvoju Podgorice a samim tim i na očuvanju Crne Gore - zaključio je Damjanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 08:07