Dragutin Đeković / -PODGORIčKA LISTA
25/09/2024 u 16:47 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đeković: Vlast pred izbore raspisuje tendere

Gradonačelnica Glavnog grada Olivera Injac otvoreno zloupotrebljava položaj koji joj je povjeren od strane građana, jer mjesec dana pred izbore uvodi besplatni gradski saobraćaj, svjesno krši zakon, što je i ASK potvrdio, rekao je Dragutin Đeković, kandidat za odbornika Podgoričke liste

– Čak bahato najavljuje dalju zloupotrebu gradskog budžeta plaćanjem kazne koja će Glavnom gradu neminovno slijediti. Ne zna se ko prednjači u zloupotrebi službenog položaja, jer predsjednica gradskog parlamenta Jelena Borovinić Bojović iz svog kabineta vodi call centar i poziva građane tražeći njihovu podršku na sljedećim izborima. Pred izbore se raspisuju tenderi bez završene eksproprijacije i plasiraju projekti populističkog karaktera, bez profesionalnog i strukovnog utemeljenja. Nečuveno da je Uprava za saobraćaj upravo raspisala tender za izvođenje radova na izgradnji Zapadne zaobilaznice i procijenila radove na 20,6 miliona eura. Skandalozno je da će prema dostupnim informacijema, biti potrebno platiti 20,6 miliona eura za tri kilometra ravnog puta sa jednim kružnim tokom. Da podsjetimo građane i nadležne institucije, Jugozapadna zaobilaznica dužine 3,6 kilometara sa tri kružna toka, mostom dužine 150 metara i nadvožnjakom od 30 metara je koštala 15,6 miliona - saopštio je Đeković.

Đeković kaže da je moguće da je došlo do povećanja cijena materijala i radova od kad je sagrađena Jugozapadna obilaznica do danas.

– Zato se pitamo kako to da je Bulevar Vojislavljevića projektovan na 14,5 miliona eura, a duži je od Zapadne obilaznice i imaće tri puta više kružnih tokova - navodi Đeković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. septembar 2024 16:49