Stanko Đuričić lista CGA / - M.VUJISIć
06/09/2024 u 17:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Đuričić: Svako programsko rješenje, koje se plasira samo radi izbora, svojevrsna laž i uvreda za Podgoričane

Svako programsko rješenje, koje se plasira samo radi izbora, svojevrsna laž i uvreda za Podgoričanke i Podgoričane. Zašto da to ne nazovemo onako kako se treba nazvati. Da, laž - saopštio je Stanko Đuričić ispred Crnogorske građanske akcije (CGA).

- Da bi neko programsko rješenje bilo izvodljivo, navodi da nije nužno da je za to jedini uslov novac iz budžeta. Potrebna je volja, vizija, znanje i želja da je javni interes ispred partijskog. Ne pomaže ni 10 budžeta kada je svaki sekretarijat i javno preduzeće politizovano. Kada je sve postalo interes partija - stoji u saopštenju CGA.

To više i ne kriju direktori javnih preduzeća, rekao je Đuričić i dodao da to sa ponosom ističu.

- Za početak nabrojaću nekoliko neistina, tačnije predizbornih laži. Nakon toga ćemo ponuditi i nekoliko jednostavnih rješenja za početnike-profesionalce za politička obmanjivanja. Obećali su Podgoričankama i Podgoričanima Gradsku bolnicu, nove škole, tramvajsku liniju od Starog aerodroma do Tološa, novi sistem biciklističkih staza, centralni park na mjestu kasarne Morača, solarne panele na zgradama, vodu do svake kuće na selu, bulevar Vojislavljevića i tako dalje i tako dalje, kaže on i dodaje da su sve slagali  samo da bi glasove dobili - navodi se u saopštenju.

CGA: Umjesto da se prilagođavamo sistemu koji urušava društvo, promijenimo ga

Evo nekoliko jednostavnih programskih rješenja za manipulatore, kazao je on, koji se poigravaju sa nama svojim neradom: ne palite gradsku rasvjetu dok ne padne mrak, ne naplaćujte odvoz organskog materijala, nego pravite pelet i kompost, odgovarajte na pozive i dopise upućene mjesnim zajednicama, javljajte se na telefone namijenjene za kontakt sa građanima, nemojte da vam gradski autobusi saobraćaju na svaka dva sata i tako dalje i tako dalje.

Dodaje da je sistem izigran više puta i niko nema povjerenja u njega.

- Uzalud opet obećavate. CGA u toku iduće sedmice kreće sa prezentacijom konkretnim programskim rješenjima. Ostvarivim. Realnim i prijeko potrebnim rješenjima. Ono što obećamo to ćemo i uraditi, kad nam ukažete povjerenje. Ako to ne uspijemo da uradimo, sami ćemo se povući. Neće biti potrebno da nas bilo ko smjenjuje i da građani zbog toga plaćaju enormne cifre novca. U akciju! Budimo svoji! Birajmo CGA! - navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 21:49