Miloš Ðuričković / - EVROPSKI SAVEZ
15/09/2024 u 16:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Đuričković: Etnička segregacija u školama realna prijetnja za crnogorsko društvo

Etnička segregacija u školama je realna prijetnja za crnogorsko društvo, saopštio je odbornički kandidat na listi „Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) – Podgorica za primjer“, Miloš Đuričković.

Đuričković je komentarisao izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je učenicima i nastavnicima iz Republike Srpske i Crne Gore poručio da je „Srbija njihova kuća, baš kao što je i njegova i kuća svih nas“.

Vučić učenicima i nastavnicima iz Crne Gore: Srbija je vaša kuća

- Čija su naša đeca, naši nastavnici i naše škole? Koliko je zlo režim Aleksandra Vučića najbolje se vidi na ovom primjeru. Tačnije, na ovom primjeru se vidi koliko im smeta Crna Gora kao koncept građanske države u kojoj nema segregacije po osnovu vjerske ili etničke pripadnosti. Malo im je što građane Crne Gore već godinama svrstavaju u etničke torove, dijele po osnovu zastave, himne, vjere već i u školske učionice žele uvesti umobolne torove. Da se oni pitaju, školske klupe bi obilježavali po etničkoj pripadnosti a onda to prodavali kao demokratiju jer i drugi imaju svoje klupe - naveo je Đuričković.

Kako je dodao, “njima ništa nije sveto i sve je podređeno njihovom nacionalističkom cilju pa i đeca”.

- To znamo već odavno. Problem je što mi kao društvo nemamo institucije a ni volje kod vladajućih struktura, da se pozabave ovim problemom i da zaštite građane i đecu od bolesnog režima iz susjedne države - rekao je Đuričković.

Prema njegovim riječima, mi možemo imati različita mišljenja po pitanju raznih tema ali svi zajedno moramo sačuvati djecu i dati im šansu da budu bolji i pametniji nego što su naše i prethodne generacije bile.

- Moramo krenuti da mijenjamo stvari već od 29. septembra, već od Podgorice. Moramo! Trebaju nam institucije. Ako ne zbog nas onda zbog naših potomaka -zaključio je Đuričković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 16:46