/ - EVROPSKI SAVEZ
07/08/2024 u 11:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Evropski savez samostalno na izbore u Podgorici: "Bićemo jedna od ključnih karika"

Iz Evropskog saveza su saopštili da će samostalno nastupiti na predstojeće lokalne izbore u Podgorici.

- Evropski savez kao politička snaga nastala udruživanjem srodnih političkih subjekata i uglednih pojedinaca, te razumijevanja da je u okolnostima sa kojima se Crna Gora i Podgorica suočavaju udružen nastup najefikasniji put do trijumfa evropskih političkih snaga, na predstojećim izborima u Podgorici nastupiće samostalno. Na sastancima izbornog štaba konstatovan je izuzetno kvalitetan rad odbornika Evropskog saveza (SD, SDP, LP) u podgoričkom Parlamentu, koji su se posebno izdvojili nivoom političke kulture, argumentovanim ukazivanjem na brojne probleme u funkcionisanju Glavnog grada i predlaganjem konkretnih rješenja u pravcu unapređenja položaja brojnih građana Podgorice- navodi se u saopštnju.

Kako su istakli, odbornici Evropskog saveza bili su i inicijatori skraćenja mandata podgoričkog Parlamenta, kako bi se izašlo iz ogromne krize u funkcionisanju lokalne uprave koja ima veoma ozbiljne posljedice na brojne segmente u Podgorici.

- Ideja ukrupnjavanja na političkoj sceni, odnosno formiranja nadstranačke progresivne političke platforme naišla je na veliku podršku nestranačkih intelektualaca i građanskih aktivista, koja iz dana u dan raste što ovaj savez čini jedinstvenom političkom ponudom na aktuelnoj političkoj sceni- navode u saopštenju.

Formiranjem izbornog štaba, pojašnjavaju, donijeta je i odluka o započinjanju predizborne kampanje, koja će u Podgorici biti fokusirana na hitnu potrebu da grad postane čistiji, zeleniji, komunalno opremljeniji, saobraćajno sređeniji, kulturno bogatiji i da se unaprijede socijalni servisi i pruži adekvatna podrška ranjivim kategorijama.

- Kampanja će biti fokusirana na to da se donosioci odluka bave dinamičnim razvojem grada, a ne ideološkim porivima i revizionizmom i da se poboljša efikasnost administracije koja mora biti istinski servis građana. Cilj je da Podgorica ima bolje javno zdravstvo i obrazovanje, da se unaprijedi sportska infrastruktura, izgrade nova dječja igrališta i šetališta i  da se njeguje staro i autentično podgoričko, odnosno titogradsko, a razvija novo i savremeno- navode iz Evropskog saveza.

Ističu da će kampanja biti fokusirana i na to da struka, znanje i iskustvo nadjačaju uskopartijske apetite, da se konstantno unapređuje poslovni ambijent, stimuliše preduzetništvo i razvija poljoprivreda i  da se mladima gradski ambijent učini boljim za rad i za provod.

- A najstarijima pruže uslovi života koje zaslužuju; odnosno na ključni cilj, a to je da Podgorica bude bolje i kvalitetnije mjesto za život sugrađanki i sugrađana. Na tom fonu se kreira i izborni program, koncipira medijska i terenska kampanja i priprema izborna lista, jer će Evropski savez u Podgorici ponuditi konkretan i realno ostvariv program, kao i ljude sa ličnim i profesionalnom integritetom koji će biti istinska garancija realizacije programa- navode saopštenjem.

Podgorica će nakon 29. septembra, smatraju iz Evropskog saveza,  biti grad za primjer.

- A Evropski savez, kao nadstranačka platforma koja želi da okupi što veći broj onih koji istinski žele dobro svim građanima Glavnog grada, će biti jedna od ključnih karika u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u Podgorici nakon predstojećih izbora- zaključuju oni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 08:14